#1 Girls Love 2 Walk

Snoozen?
Om 03:35 uur word ik wakker. Ik twijfel. Moet ik nog 5 minuten extra pakken of moet ik naast mijn bed gaan staan? Ik kies voor dat laatste. Pak mijn ontbijt erbij en ga rustig zitten. Ja ik ben zenuwachtig. Het missende rode polsbandje(toegangsbewijs) geeft me kopzorgen.

IMG_7099

Dronken?
Om 03:51 uur verlaat ik mijn verblijfplaats. Ik pak mijn Go-Pro erbij en loop richting de Wedren (startpunt). Ik verstijf als ik een groepje net iets te dronken jongens mijn kant uit zie lopen. Nee, dit is niet handig. Snel keer ik me om. Ik sla wel een andere weg in. Ai, doodlopend en voorzien van een freak. Er zit niets anders op dan aan de dronken jongetjes voorbij te gaan. Gelukkig laten ze me met rust. Ik spot de eerste lichting lopers.

Ex-verloofde
Ik zie mijn kans schoon om er tussendoor te glippen en op te gaan in het peloton. ‘Francien!’ G*dver, ben ik nu al de pineut? Het blijkt mijn ex-verloofde, Arjan, te zijn. Vorig jaar kwam ik hem zo vaak tegen, dat ik me genoodzaakt voelde hem ten huwelijk te vragen. Ons verloving was van zeer korte duur, maar toch. Samen met zijn Pa en oom leg ik de eerste 10 kilometer in de regen af. Al gauw sluit de 18-jarige Mark zich bij ons aan. De beste jongeman heeft net zijn gebroken arm uit het gips en vind het een goed idee om 4 x 50 kilometer af te leggen. Als hij dat aankan, dan vind ik dat helemaal okay.

VVV-Bon
‘Francien!’ Hoor ik wederom. Ik kijk om en zie een van mijn lezers staan. ‘Kom maar door met die VVV-bon.’ Schreeuwt ze. Ik moet keihard lachen. Ik vind het te gek dat ze me a. Spot. En B. Aanspreekt. Daar word ik helemaal vrolijk van. Met een grote glimlach op mijn gezicht loop ik verder.

IMG_7098

Stijf
Na 25 kilometer nemen de heren rust en besluit ik door te lopen, want ze halen me toch wel weer in. Mijn bekken en rug beginnen het zwaar te krijgen. Als ik nu stop dan word ik stijf. Dat kan ik me niet permitteren. Rusten kan ik na de finish wel. Ik probeer stevig door te stappen, maar merk dat ik met iedere stap minder flexibel ben dan gedacht.

Valsspelen
De eerste controle post (lees: laat je knipkaart zien) overleef ik met gemak. Ik doe alsof ik mijn kaart erbij pak, door mijn tas half open te ritsen. Doe de rits daarna weer dicht, met daarbij de tekst ‘Uw collega heeft me daarnet al geholpen.’ Easy does it.

Verleiding
Had ik je al gezegd dat op iedere 100 meter een kindje staat met een bak lolly’s, plakjes komkommer of blokjes kaas? Nou dat is dus zo en de verleiding is groot. Maar om nou 500 snoepjes, plakjes komkommers en blokjes kaas weg te werken is ook weer zo wat. Ook al zie ik veel van mijn loopcollega’s dit toch doen. Ik houd mezelf te been met appels, Liga en Spa Paars (die is lekker jonguh, maar echt). De enige verleiding die ik niet kan weerstaan is de ouderwetste salmiak lolly. Je weet wel, die op dat gele stokje van Look-o-Look.

IMG_7097

Lockdown
Met 45 kilometer in the pocket, begint mijn lichaam me enorm tegen te werken. Mijn heupen gaan op lockdown en de onderkant van mijn voeten voel ik niet meer. De blaren blijven gelukkig uit, maar lekker loopt het niet. Als ik de Waalbrug oploop ben ik bijna thuis. Ik word ontzettend gelukkig van het prachtige uitzicht. Dit voelt als thuiskomen.

Appeltje, eitje
Als ik de laatste paar meters maak, zie ik de klok, 12:40. Ik heb er dus 7 uur en 40 minuten over 52 kilometer gedaan. Niet slecht al zeg ik het zelf. En Edwin (deze beste man kwam ik onderweg tegen), ik doe woensdag dus niet mee. Ook al bracht je gesprek me er bijna toe toch van start te gaan. Ik sla deze dag over afspraken waar ik niet onderuit kan. De rest van de dagen ben ik wel gewoon van de partij natuurlijk. Dus Edwin ik zie je donderdag weer. Succes nog even.

Diepe slaap
Als ik mijn bed zie, val ik direct in slaap. En ja, ik heb mijn vieze, natte kleding nog aan. Ik beland in een hele diepe slaap. Totdat ik wakker word gemaakt door mijn trainer. Ik moet van heel ver komen. Mijn hele lichaam doet pijn, maar dat hoort erbij. Ik moet los gemasseerd worden wil ik de komende dagen mijn (dans)tocht voort zetten.

Nieuws
Als ik later die avond Nu.nl l(zie onderstaand bericht) ees moet ik lachen. Had ik het nieuws gehaald als ze me gespot hadden? Wie weet…

Valsspelen
Een aantal mensen heeft een aanzegging tot diskwalificatie gekregen. Zo liepen er 2 militairen met te weinig gewicht, 3 mensen liepen op de verkeerde route en 2 mensen probeerden vals te spelen door de route af te snijden. Daarnaast heeft 1 wandelaar een gele kaart gekregen voor wildplassen.’
Dat laatste, had mij ook kunnen overkomen.

Ik zie je donderdag weer voor een nieuwe update over de Vierdaagse!

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent