#12 If GOD is a DJ – It’s not right, but it’s OK

Dit is de enige echte it’s not right, but it’s ok-playlist. Je kent het wel, zo’n dag waarop alles, maar dan ook echt alles mis dreigt te gaan. En als het noodlot toeslaat dan is er niet alleen sprake van dreiging, maar dan kun je me recht uitgaan van een aanslag op jezelf en je omgeving.

Je stapte vanochtend met je linker been uit bed, terwijl je rechts bent. Stapt daarbij in een niet nader te verklaren kwakje dat zich bevindt op een handdoek die je ietwat vaag voor doet komen. Aha, de slaapkamerworkout van vannacht. Die is in ieder geval geslaagd.

Je loopt de douche in waar je huisgenoot (aka boyfriend) vergeten is de douche droog te maken. Het lijkt wel alsof het noodweer van vorige week jouw badkamer nu pas heeft bereikt… Je pakt de trekker en gaat er eens goed doorheen. Je reageert je woede af met stevige halen. Eenmaal bij de WC aangekomen besluit je dat het tijd is voor een kleine boodschap. Je gaat zitten, maar valt met je bibs van de rand, in de wc. Hoe kan dat?! Je ontzettend goedgemanierde zweetdate is vergeten de rand omlaag te doen. Hallo blauwe plek en wc-water. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Right?

Eenmaal van de wc af, loop je de keuken in. Sh*t je bent vergeten boodschappen te halen gisteren toen je terugkwam van werk en/of school… En nu? Geen ontbijt. En de laatste speltcracker is ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Die is vast in handen gevallen van je zweetdate. En dus besluit je dat het beter is om even een ommetje te maken. Rennend wel te verstaan. Je raapt je outfitje bij elkaar. Vind twee sokken, dat ze niet matchen doet er niet toe. Alleen van die verdomde sport bh ontbreekt ieder spoor. De plaats delict? Een draaiende wasmachine. Laat maar. Je loopt wel naar de supermarkt.

Terwijl je de Bonusaanbiedingen stuk, voor stuk op de band neerlegt ben je niet alleen je canvas tas vergeten maar ook je pinpas en Bonuskaart. Kan gebeuren. Doei boodschappen. Dag supermarkt. Hallo lege koelkast.

Wacht, lege koelkast. Dat is wel je minste zorg. Je sleutel ligt nog binnen en je boy is allang en breed vertrokken naar zijn werk. Daar sta je dan. Plompverloren te zijn. Er zit maar één ding op.

Je gaat onverwacht op bezoek bij je moeder. Dan komt het altijd weer goed. Dan maar een dag geen laptop. Best lekker eigenlijk. En wie weet heeft je ma nog een extra sleutel ook. En terwijl je problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen luister je nog even lekker naar deze playlist.

Het komt goed schatje. Je hoeft niet meer te janken. Je bent gered. Kun je er zelf al om lachen? Disclaimer, dit is slechts een brainfart, mij overkomen deze dingen niet ;-).

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Foto door Joyce Bongers

Recent