#14 Lunchbrunch

Omdat Jenny deze week al de Valentijnslunch/ontbijt voor jou verzorgde, heeft Lunchbrunch eenmalig en bij hogere uitzondering het diner (voor twee) voor haar rekening genomen. Is dat niet lief van Nena (de madam achter deze blogpost). Ben je klaar voor de lekkerste Valentijn pizza crostini?

Voordat je aan de slag gaat wil ik je eerst nog even het volgende vertellen. Waar fruit een hoog koolhydraten gehalte heeft bevat avocado (main ingrediënt van deze pizza) juist gezonde vetten en vitaminen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de avocado cholesterol verlagend werkt en goed is voor het hart en huid en beschermend effect heeft op de ogen. Tomaten daarentegen zitten vol vit.C, zink, ijzer en calcium. Kortom dit de perfecte pizza voor sportende lovebirds.

INGREDIËNTEN
Verse pizza bodem (AH)

Voor guacamole:
Avocado
Tomaat
1/2 Chili peper
1/2 rode ui
Zout/peper
1/2 limoen uitgeperst
4 tasty tom tomaten, in blokjes
1 ui, in blokjes
Olie/balsamico
Zout/peper

Het beleg:
Cottagecheese, met kruiden

BEREIDING
Zorg ervoor dat je het pizzadeeg dunnetjes uitrolt en snijdt in hartvorm (wel zo leuk natuurlijk met Valentijn). Snijdt de avocado en de rest van de ingrediënten in grove stukken en maal deze fijn in de keukenmachine. Zo grof of fijn als je zelf wenst. De avocado en rest van de ingrediënten in grove stukken snijden en in een keukenmachine fijnmalen. Zo grof of fijn als je wenst. Daarna gaan de pizza’s voor 10 minuten in de oven op 200 graden. Ondertussen snijdt je tomaten en kruiden in stukjes. Haal de pizza’s uit de oven en beleg eerst met guacamole, daarna de tomaten en tot slot wat cottage cheese.

Eet smakelijk!

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent