#18 Dagboek van een marathon loopster

Ik kijk in mijn digitale agenda. Zie dat het 19 oktober is. Op 29 november loop ik dus de KLM Curaçao Marathon. Ik tel de dagen. Nog 42.

Dit hé, dit is typisch Francien. Het begint altijd goed. Totdat je het één dag niet meer doet. Totdat ik me besef dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. In mijn geval betekent dat de ene, na de andere uitvlucht. Dus andere dingen doen, dan dat je daadwerkelijk moet doen. De focus op vluchtige details leggen die er totaal niet toe doen.

Ik vertelde je vorige week al, dat ik een hele drukke week tegemoet zou gaan. Ik sterf vaak weg onder die druk. Ik kan namelijk maar één ding tegelijk doen. Niet vijf dingen tegelijk, dan krijg ik namelijk niets af. En toch deed ik het. Ik deed zelfs elf dingen tegelijk.

Wat deed ik allemaal door elkaar?
1. boek schrijven
2. emails beantwoorden
3. kleding ophalen bij PR-bureaus
4. PR-events bezoeken
5. ADE-feesten vermijden
6. journalisten te woord staan
7. interviews afnemen
8. foto’s maken
9. social media management
10. eten koken
11. mijn huis voor onbepaalde tijd uitlenen aan een vriend

Vorig jaar deed ik ook een nummer elf. Dat leek in eerste instantie handig. Bij nader inzien, was het helemaal niet handig. Dan heb ik geen rust in mijn hoofd en die vind ik meestal door in mijn fijne rustige, schone opgeruimde studio te zijn.

Wat deed ik dan vervolgens wel?
1. boek schrijven – ik zette 50 woorden op papier in plaats van de gewenste 5.000
2. emails beantwoorden – ik beantwoordde ze, kreeg een reactie, maar een follow-up mail ho maar
3. kleding ophalen bij PR-bureaus – geleend, maar nog niet teruggebracht

12166087_10205204142679557_147803682_n
4. PR-events bezoeken – belangrijke afspraken last-minute verzetten om bij onbelangrijke maar hele vette events aanwezig te zijn #fomo

12168020_10205204142879562_1140206029_n
5. ADE-feesten vermijden – ik ben bewust onder een steen gaan liggen aka mijn bed, in het pikkedonker. Ook overdag. Terwijl sommige mensen urenlang achter stonden te feesten, deed ik powernaps die maar 15 minuten mochten duren, maar uitliepen tot vier uur durende slaapfestijnen

Schermafbeelding 2015-10-19 om 21.11.30

6. journalisten te woord staan – ik werd meermaals gebeld mee te werken aan interviews voor bladen en tv. Van de vier verzoeken handelde ik er twee zelf af, de rest schoof ik door naar collega bloggers

Interview_GL2R_Leonie (1)
7. interviews afnemen – ik nam ze wel af, maar heb ze tot op heden nog niet uitgewerkt

12167708_10205204141239521_35762063_n
8. foto’s maken – ik liet foto’s maken, maar plaatste ze bij nader inzien niet

12165946_10205204170920263_1270601484_n
9. social media management – stond ik #teamstreetlab bij met raad en daad samen met goede vriend Roan ivm het Televizier-Ring Gala.

12170358_10205204141799535_413622312_n

12166240_10205204141519528_1560764584_n
10. eten koken – ik deed ertoe pogingen, maar die mislukte finaal en dus overwinterde ik vooral op marsmellows, loempia’s, Bros en noodles (dit alles was in de aanbieding bij de Action)
11. mijn huis voor onbepaalde tijd uitlenen aan een vriend – dit deed ik vorig jaar ook rond deze tijd. Bij nader inzien dus niet handig. Want af en toe moet ik gewoon even geen mensen om mij heen hebben. Dan moet ik me even terugtrekken.

Met als grootste gevolg een total black out. Een blokkade waarbij rennen, gezond eten en bloggen even niet meer gaan. Ik doe uiteindelijk niets meer. Ik blokkeer en dan ben ik beste vrienden met mijn bed. Zowel overdag als ook ’s avonds.

En dan komt de berichtenstroom pas echt op gang. Mensen in mijn omgeving die bellen wat er aan de hand is. Lieve lezeressen die me vet lieve berichten sturen. Kijk, normaal vlucht ik keihard. Dan loop ik weg naar een warm land. Kaapstad bijvoorbeeld. Daar hoef ik in mijn optiek even niet aan alle verplichtingen te voldoen. Daar laat iedereen me met rust. En als het aan mij had gelegen dan zat ik as we speak in dat zonovergoten Kaapstad. Maar als het aan mijn bankrekening en vrienden ligt, dan blijf ik gewoon hier. Dan steek je de draak met hetgeen dat je zo hard tegenhoudt. Dan ga je het gevecht gewoon aan. Dan begin je, door het maar gewoon te doen. Dan herpak je jezelf. Beetje bij beetje. Ik sta mezelf namelijk in de keihard in de weg. Dat begint al als ik wakker word en besluit nog drie uur door te sluimeren. Dat is me toch een potje K U T. Dan heb ik al zo’n grote achterstand. Die ik zelf maar moeilijk kan inlopen. Maar dit heb ik ieder jaar rond deze tijd. Alleen is het dan net iets minder goed zichtbaar voor jou. Maar ja ik heb je een dagboek beloofd en wat ik de afgelopen dagen opschreef of een daartoe een poging deed, haalt het blog verreweg niet. Want ik maakte het niet af. Ik deed het maar van A tot D. Terwijl ik juist de afgelopen tijd heb geleerd dingen van A tot Z te doen. In plaats van overal aan te beginnen en niets af te maken en vervolgens onbereikbaar zijn voor de mensen die ergens op zitten te wachten. En dus begin ik vandaag met een schone lei.

Wat ga ik deze week van A tot Z afmaken?
1. hardlopen
2. blogsposts schrijven
3. boek schrijven
4. emails beantwoorden
5. interviews afnemen
6. kleding terugbrengen
7. eten koken
8. PR-events bezoeken
9. bij vriendinnen eten
10. afspraken nakomen
11. mijn eigen huis weer betrekken

Hoe dan?
1. hardlopen – Britt, ik heb je nodig. Fiets je mee?
2. blogsposts schrijven – in de vorm van dagboek posts
3. boek schrijven – door mezelf iedere maandag volledig af te sluiten van de buitenwereld, social media kanalen en in het pikkedonker te gaan zitten
4. emails beantwoorden – door deze taak uit te besteden aan iemand die dat wel aankan (bij voorbaat iemand zonder A D H D)
5. interviews afnemen – door me houden aan de afspraak en het interview diezelfde dag nog te verwerken
6. kleding terugbrengen – door drie PR-bureaus te verblijden met een bezoek
7. eten koken – door iemand voor me te laten koken
8. PR-events bezoeken – overwegen of het daadwerkelijk iets toevoegt voor de lezer, alleen dan mag ik gaan
9. bij vriendinnen eten – niet afzeggen Francien Regelink, gewoon gaan. Afspraak is afspraak
10. afspraken nakomen – GEEN afspraken maken die ik bij voorbaat al niet kan nakomen
11. mijn eigen huis weer betrekken – dat laatste wordt lastig, die jongen is gewoon echt heel aardig. En ik heb genoeg slaapadresjes

Tot zover mijn gezeik. Je krijgt met terugwerkende kracht nog wel een aantal belevenissen te zien. Ik heb namelijk nu pas de tijd om de afgelopen week voor je in beeld te brengen. Want al met al was het ook een hele vette week. Jij liep een marathon (f*cking trots op jou) en ik verscheen voor het eerst van mijn leven op de rode loper. En wat voor één? Die van het Televizier-Ring gala. Wel pas toen iedereen al lang en breed binnen was. Maar goed ik stond erop en dat telt. Ik was te zien op het RTL Nieuws (dit keer haalde mijn item wel de uitzending). De Amsterdam Marathon liep ik overigens niet zelf. Laat ik dat even voorop stellen. Ik keek vanaf de zijlijn met jullie mee. Iets met heel veel social media updates. Dank daarvoor.

Lees trouwens ook even het artikel ‘Alleen sukkels hebben het druk’ als je je kunt herkennen in mijn situatie.

Ik besluit deze diary met: Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En vertel me nu maar even hoe je je voelt zo na het lopen van de Amsterdam Marathon! Dan ga ik ondertussen een poging wagen om 5.000 woorden op papier te zetten.

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s Joyce Bongers 

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent