Get the running started

Hoe start je nou met hardlopen? Je moet natuurlijk ergens beginnen en gemotiveerd blijven om het vol te houden. Evy Gruyaert, de Belgische (radio) presentatrice, is de stem achter het programma Start to run. Dit programma zorgt ervoor dat je van een conditie van niks binnen 27 lessen 5 KM kunt lopen. Het is een MP3 met muziek en dus met de begeleiding van Evy. Zij vertelt je precies wat je moet doen, wanneer je moet hardlopen en wanneer je tussendoor mag lopen. De MP3 bevat naast de aanmoedigingen van Evy ook muziek voor het juiste tempo. Om het te downloaden moet je even goed googlen, maar het is te vinden.

Belgische aanmoedigingen als “Ik ben fier op jou”, maken het lopen leuk en het programma is goed te doen. Hieronder zie je het schema waar je je aan moet houden. Er moet altijd 1 dag tussen elke loop zitten en iedere week is gebaseerd op 3x lopen.

Als je het ‘start to run’ programma hebt volbracht is er ook een vervolg om je naar de 10 KM te helpen. Dus no excuses anymore, start to run;) Succes!

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Reacties

 1. 18 februari 2012  17:19 by Lotte Beantwoorden

  Hoi! Leuke blog hebben jullie zeg! Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke runningblog voor wat jongere vrouwen, en nu heb ik die gevonden! :) Hebben jullie ook het schema naar 10 km van Evy? xx

  • 18 februari 2012  18:23 by fieke Beantwoorden

   Lotte, dank je wel, wat leuk om te horen!
   Op deze site zijn de schema's te downloaden (ook 1 voor 10/15 KM): http://www.keep-running.be/
   Succes met lopen en laat me weten hoe het gaat! X

   • 19 februari 2012  10:24 by Lotte Beantwoorden

    Bedankt voor de link! Ik ren nu ongeveer 30min max, maar wil graag naar de 60min, dus dat kan ik mooi met dat schema doen. :)

    • 20 februari 2012  14:22 by fieke Beantwoorden

     Netjes, probeer te kijken of je de podcast ergens kunt vinden, dat werkt nog beter!
     Ze zijn alleen heel moeilijk te krijgen online.. Succes!

 2. 27 april 2012  13:22 by M. Beantwoorden

  Ik ben ook begonnen met Evy en begin t lopen steeds leuker te vinden, hoewel ik het nog steeds een opgave vind om na werk en reistijd van 2 uur mezelf er toe te zetten om te gaan. Ik vroeg me alleen af wat een goed warming up is en wat goede stretch oefeneningen vooraf zijn.

  • 27 april 2012  15:04 by Fieke Beantwoorden

   Wat goed! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het lastig is om na een dag werken nog te gaan sporten, maar het gevoel daarna is zo lekker! Ga anders eerst een paar minuten warm lopen en rek dan vervolgens je spieren.. Dan ben je helemaal klaar voor je run:)

   • 27 april 2012  16:09 by M. Beantwoorden

    cool, je geeft een reacite :-) (tsja sorry had ik niet gedacht, dacht die zal wel druk zijn).
    Wat voor advies heb je over een goede outfit voor lopen in miezerige regen? Ik zit me nu al de hele middag te verheugen op het moment dat ik thuis ben en kan gaan lopen.
    Maar tis thuis niet echt mooi weer... terwijl het op werk wel super weer is, alleen mijn spullen meenemen 's ochtends, dan gaan lopen en daarna nog een 1 uur de trein in en daarna bus etc. zie ik niet echt zitten. Dus zal toch echt thuis moeten lopen.

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet getoond.

Favorites #3

Favorite diner: Krokante kip salade. Sla, komkommer, tomaat, croutons, pijnboompitjes en krokante kipsnitzel in stukjes.. Easy peasy! Favorite quote: "I never regret it when I[...]

2 Run | We Own(ed) The Night

Daar sta je dan, tezamen met 17 chicks in hartje Milaan. Dit wordt mijn race ik voel het. Bij de start is het dringen. Iedereen lijkt ineens een advanced runner te zijn, wat inhoud[...]

2 Run | Girls Love 2 Run Crew

Hooligans Gisteren was het ein-de-lijk zover. May we present to you our very own GIRLS LOVE 2 RUN CREW. Wat je hier ziet is de harde kern. Nee we zijn geen voetbal hooligans. We z[...]

MENU