PLAYERS FOR LIFE: DE ORANJE LEEUWINNEN

LOVE FOR THE GAME
Het liefst zou ik hier mijn beklag voor je doen over de ongelijkheid in het vrouwenvoetbal, maar na het schrijven van talloze inleidingen kwam ik samen met Joyce tot inkeer, sommige dingen zijn nou eenmaal zo. En daar kun je je wel of niet bij neerleggen. En liefde voor een goed potje voetbal is zowel voor toeschouwer en speelster/speler waar het uiteindelijk om draait. Voor de commerciëlen in de wereld is dat een ander verhaal. Maar voor de echte sportliefhebber of –hebster telt bovenal het spel. Voor de liefhebbers komt er iets prachtigs aan. Namelijk het EK Vrouwenvoetbal. Waarbij 16 teams, waaronder ONZE Oranje Leeuwinnen, van 16 juli tot 8 augustus in actie komen en strijden om die felbegeerde titel om beste van Europa te zijn.

OranjeLeeuwinnen_High Res

HOST
Maar het allermooiste aan dit evenement is toch wel het feit dat Nederland host is. Verdeeld over 7 speelsteden komen de girls in actie. Op 16 juli vindt de openingswedstrijd plaats in een uitverkocht Galgenwaard. Waarbij de Oranjeleeuwinnen voor jou, mij en Koning Maxima de sterren van de hemel spelen. Spelend met het hart op de tong, de bal aan de voet met een blik op oneindig, strijden voor wat ze waard zijn. Hoe ik dat weet? Ik heb ze al meermaals in actie gezien in de aanloop naar dit EK Vrouwenvoetbal. Oefenduels om je vingers bij af te likken.

RONDVLIEGENDE BALLS & PONYTAILS 
Paardenstaarten en ballen vliegen aan je voorbij, talloze acties worden afgewisseld met snoeiharde duels. En vaak genoeg een schot op goal die raak is. Met dank aan Vivianne Miedema, die haar positie als spits bloedserieus neemt.  En wat te denken van de vliegensvlugge de Shanice van de Sanden. Ze loopt je er met het grootste gemak uit. Saillant detail, deze dame gaat zonder gestifte lippen het veld niet op. Dominique Jansen laat je er als verdediger niet zonder slag of stoot langsheen. Ze staat haar vrouwtje.

KONINGIN DER NEDERLANDEN
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zit op 16 juli in stadion de Galgenwaard, naast Maxima (KVNB regelen jullie de seat arrangement even?). De NOS zendt alle wedstrijden live uit, zodat ook jij van dit fijne voetbalspektakel kunt genieten!

Nike Womens Euros 2017

GAME ON
Om het Europees Kampioenschap af te trappen, onthulde Nike gisteren GAME ON en ik (Francien) was erbij; een documentaire fotoserie die een inspirerende kijk geeft op het hedendaagse vrouwenvoetbal in Nederland. In juni heeft fotografe Jane Stockdale een week lang het vrouwenvoetbal op de voet gevolgd om voor aanvang van het toernooi een beeld van de sport te krijgen. De fotoserie volgt oa een 11-jarige fanatiekeling, het leven van een voetbal obessed teen, vastberaden amateurs en het nationale team – plus hun fans natuurlijk – en geeft daarmee een breed overzicht van deze populaire sport.

“ … een droomproject…” – zo noemde Jane dit project toen ze er voor het eerst over hoorde.
Jane komt oorspronkelijk uit Schotland en is het grootste deel van haar leven al een fanatiek voetballiefhebster die geobsedeerd is door het thema sport. En het was niet alleen het onderwerp dat perfect op haar interesses aansloot: haar documentaire stijl en vermogen om inspirerende beelden te maken van kunstenaars, sportteams en sporters zijn al even belangrijk. Op die manier motiveert ze en geeft ze een indrukwekkend beeld van de realiteit.

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Nike Womens Euros 2017

Ps. Voor een overzicht van de wedstrijden en speelsteden raad ik je aan hier te kijken, zodat je niets hoeft te missen! Het speelschema vind je trouwens hier: http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8698/weuro17schemanl

Kunnen de Oranje Leeuwinnen ook op jouw steun, toewijding en support rekenen?

Liefs,

Francien & Joyce

Geef een reactie


Get up close & personal with Instagram