#56 Dagboek van een marathon loopster

Ik kijk in mijn digitale agenda. Zie dat het 27 november is. Op 29 november loop ik dus de KLM Curaçao Marathon. Ik tel de dagen. Nog 2.

Curaçao wat ben je ontzettend mooi. Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht. Ik vergeleek je ongevraagd met de Spaanse Costa Del Sol. Sorry daarvoor. Je lijkt er in de verste verte niet op. Behalve die verdwaalde Nederlanders. Die uit alle hoeken en gaten lijken te komen. Niet normaal. Eigenlijk vind ik dat superfijn. Door het weer zijn wij Nederlanders ook een stuk aardiger tegen elkaar. Of misschien zijn de vele limoncelli’s (water met limoensap en een beetje suiker), waardoor ik zo ontzettend vrolijk en relaxed ben.

Okay ik geef het eerlijk toe over zondag maak ik me lichtelijk zorgen. De gevoelstemperatuur ligt rond de 31 graden. Ook in de vroege ochtend. Ik mag dan om 04:00 uur van start gaan zondagochtend, 09:00 uur jouw tijd, het feit blijft dat het gewoon de heetste race ooit wordt. Of beter gezegd in het heetst van de strijd ga ik Curaçao te voet ontdekken. Over mijn conditie maak ik me geen zorgen. Die is ronduit slecht te noemen. Dus dan hoef jij dat ook niet te doen. Als ik de finish niet haal, laat ik me per auto vervoeren naar het 40 kilometerpunt om aldaar lopers bij te staan. Dat heb ik altijd al willen doen. Als een soort Oprah Winfrey een hardloopster moed inpraten. Iemand de finishen overschreeuwen. Ik weet zelf hoeveel ik daar aan gehad heb toen ik de Berlijn Marathon liep. Die finish had ik nooit van dichtbij kunnen zien als Ryan (Running Junkie van het eerste uur) me niet had bijgestaan. Dus wat er ook gebeurt ik ga de finish over. Zij het alleen, zij het met hardloopster aan mijn zijde.

Je vraagt je misschien af wat ik tot nu toe heb gedaan? Nou dat ik je even haarfijn uitleggen aan de hand van woorden en foto’s.

GISTEREN

Curacao GL2R dag 1-2 (11)

Hier poseer ik met mijn new best friends. Na een testrit op Schiphol zijn me drie dingen bij gebleven.

Vierwielaandrijving – Om die reden waren ze al in vele videoclips te zien. Waaronder ‘They See Me Rollin’ (they hating, try to catch me riding dirty)
Lichtgewicht – In de ring nemen ze het op tegen lichtgewichten
Vergrendeling – The Da Vinci Code is er niets bij

De vlucht verloopt vlekkeloos. Al is dit wel de eerste keer dat ik op een lange vlucht tussen twee mensen inzit. Eens maar nooit weer. En dus maakte ik beste vrienden met de trap.

Bij aankomst staat er gewoon een heel welkomstcomité op me te wachten. Zo leuk en gezellig. Mijn guide, Camille van het Curaçao Tourism Board brengt ons naar het Lions Dive Hotel. En damn, wat een prachthotel. Daar wacht er een appartement met uitzicht op zee ons op! WE LIKE! Wil je weten hoe het er van binnen uitziet? kijk dan gerust op Snapchat (@girlslove2run).

VANDAAG

Curacao GL2R dag 1-2 (3)

Hier bezoek ik het randje van de afgrond aka Jan Thiel beach. Een infinity pool is letterlijk de natte droom van mijn fotografe Joyce en dus kreeg ik de taak te belanceren op dit randje. Dit lijkt misschien heel makkelijk. Alleen op de foto’s zie je niet de vele krabben die me bijstonden met raad en daad.

Curacao GL2R dag 1-2 (4)

Curacao GL2R dag 1-2 (7)

Curacao GL2R dag 1-2 (8)

Fotografe Joyce krijgt nooit genoeg van palmbomen. Dus maken we de nodige stops (en doe ik mijn protest pose). Onze guide Bigala vind het allemaal prima. Mij hoor je ook niet klagen ik geniet ondertussen namelijk ontzettend van het uitzicht.

Curacao GL2R dag 1-2 (9)

Joyce vindt het een enorm lelijk ding. Ik ben erdoor gefascineerd. Het lijkt op een booreiland. Navraag leert anders. Het is een boot waarmee pijpen worden aangelegd.

In de namiddag lopen we door de straten van Willemstad. Black Friday betekent sale. Calvin Klein, Victoria Secret, Converse bekijken we grondig van binnen. De foto? Die ontbreekt. De buit? Een fake Michael Kors watch en een paar Allstars.

Curacao GL2R dag 1-2 (10)

Even lijkt erop dat ik terug ben in Kaapstad als ik de wijnranken spot bij Curacao’s Winery. Een tasting volgt. Kleine slokjes, die ik natuurlijk niet doorslik met het oog op zondag. Een picknick maakt het feest compleet.

Morgenochtend verzorg ik in samenwerking met het hotel en de organisatie van de KLM Curacao Marathon een laatste training.

Ik en mijn team willen er zeker van zijn dat jij niets mist van ons avontuur, daarom wordt alles gefilmd. De video’s delen we de aankomende week met je. Zodat jij in vervolg ook weet waar je wel en niet moet zijn. Morgenochtend leg ik je uit wat je nou het beste kunt eten voor, na en tijdens en marathon. Daarbij krijg ik hulp van diëtiste Floor.

 Ik spreek je morgen weer! Slaap lekker.

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent