De NIP10 Wijnkit

Al enige tijd lag het pakketje bij me op de eettafel. Een wijnkit. Voor als je, zoals ik, wel veel van wijn houdt en zo ongeveer weet wat je lekker vindt – maar er eigenlijk geen moer vanaf weet. En vooral afgaat op de labels die bij de Appie onder de flessen hangen (je weet wel, waarbij wijnen ‘soepel’ of ‘sterk’ zijn). Wijn proeven in een restaurant is altijd een beproeving: want misschien is de wijn wel niet goed, en heb ik het niet eens door? Of lacht de ober me uit om hoe ik de wijn proef? Ok, dat is nog nooit gebeurd. Maar het zou kunnen right?

Wijn proeven
Voor dat soort twijfels is een oplossing, namelijk een wijnproef-cursus doen. Dan loop je wel het risico tussen allerlei gepensioneerden te staan, of alleen maar pretentieuze ballen die overal al heel veel vanaf (denken te) weten. Precies om die reden kan zo’n cursus nogal een grote stap zijn. Zie daar het perfecte idee: een wijnproef-kit voor thuis. Kun je het op je gemak zelf thuis uitproberen en gewoon je pyjama aanhouden.

NIP_stappen

NIP10
Want wijn proeven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dachten Maaike en Marloes van NIP. Zij ontwikkelden NIP10, de kleinste wijncursus verpakt in een doosje. Je kan ze bestellen met vijf soorten rood, vijf soorten wit, of rood en wit gemengd. Ook is er een mooie cadeauset van één buisje rosé met de mogelijkheid om daar een vaasje van te maken. De verpakking is chique en toch modern. Je krijgt je kit thuisgestuurd in een kartonnen doosje dat door de brievenbus past, met een mooie wikkel eromheen. Als je de doos openmaakt vind je vijf glazen buisjes met wijn, en dus alle parafernalia nodig om die wijnen ook echt te beoordelen. Er zit precies genoeg in om van iedere wijn twee kleine proef-glaasjes te schenken.

rose-kit-nip-totaal

Na het doorlopen van deze kleine wijncursus kun je kruidig van fruitig onderscheiden en weet je dat die hint van puntenslijpsel niet ingebeeld is. Het herkennen van een druivenras is misschien een brug te ver, maar de rest is kattenpis. Met deze nieuw verkregen kennis stap je voortaan vol vertrouwen de wijnhandel binnen en laat je een verpletterende indruk achter op de ober.

NIP_Wijnkitcompleet

The verdict
Het is heel leuk om wijn eens anders te beoordelen dan ‘lekker’ of ‘vies’
+ De kit is mooi sleek vormgegeven
+ Het is een supercadeau voor kerst

Het is wel een beetje verleidelijk de wijn gewoon op te drinken zonder al teveel stil te staan bij alle geur-, smaak- en kleurkenmerken, dus pas op 😉

NIP_Wijnkitopen_wit

NIP10 is verkrijgbaar in hun eigen webshop, bij De Bijenkorf, en op een aantal andere verkooppunten. Een set van één soort wijn kost  €29,50.

?

Anneloes & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent