#DOcember 2016

Het is 1 #DOcember! En weet je wat dat betekent? Dat ik nog steeds niet getrouwd ben, er geen (k*t)koter naast me loopt (okay, ik kan niet wachten om er eentje te maken maar tot die tijd blijf ik stug oefenen) en dat ik niet in het bezit ben van een (koop)huis. Weet je wat ik wel heb? Een studieschuld, een boek achter mijn naam en een lichaam dat langzaam verliest aan vorm(behoud). Dat laatste komt omdat ik niet kan kiezen tussen mijn grote hobby’s hardlopen en snoep eten en ik heb een gebrek aan focus.

Kilometers eten voor ontbijt
Mijn motivatie hier in Kaapstad is echter wel on point. Ik vreet hier kilometers en (drop)veters alsof ik niets beters te doen heb. Veroorzaakt door een externe prikkel. Mijn AirBnB host is namelijk een fervent hardloper met maar liefst 38 Two Oceans Ultra’s (56 kilometer) op zijn naam. En de Comrades (89 kilometer) heeft hij ook tot 10 keer toe gelopen met 2 vingers in zijn neus. De beste man staat 6 keer per week rond 05:50 uur klaar om samen met een ieder die (net zo gek is) dat wil een rondje te maken langs al het moois dat Kaapstad te bieden heeft. Wij sluiten 2 keer per week aan en doen er zelf in de vroege ochtend ook nog 2 S.W.E.A.T. 1000 workouts bij (lees: de meest intensieve intervaltraining op de treadmill in groepsvorm, die alle modellen die hier gestationeerd zijn ook doen om in vorm te blijven).

Zondag
Maar de situatie als ik zondag terugvlieg naar huis ziet er vrijwel direct zo uit…

docember-post-01-01

Herkenbaar?
Zo verruil ik
mijn (en menig meisje haar ) hardloopschoenen voor Uggs, omdat het buiten te koud is. Ik verplaats me (en jij ook) vanwege de kou en gladheid, naar de gym (of bank voor een goede Netflix serie), waar ik (en jij ook) meer kletst dan sport. De enige exercise die ik (en jij ook) dan nog doe zijn de vele shopsessies. Opzoek naar de perfecte kerst dress, metershoge pumps die ik (en jij ook) slechts één keer zal dragen. Mijn (en jouw) grootste excuus? Ik (en jij ook) STOP(T) ME HELEMAAL VOL, want op 1 januari ga ik (en jij ook) toch echt (weer, net als ieder ander jaar), beginnen met gezond eten een heel veel sporten. I promise! Echt.

Okay, we weten allemaal dat hier niets van terecht gaat komen. Daarom heb ik oplossing nodig!

unnamed-1

Guess who’s back?
#DOcember is back b*tches! Hoe kom ik (en jij) anders #DOcember door? Naast pepernoten (vr)eten, kerststollen én oliebollen ga je net als ik gewoon kilometers (vr)eten! Ik daag zelfs Joyce Bongers, die normaliter niet verder komt dan 400 of 800 meter uit om de 70 kilometer te halen. Want dat is het doel. Lukt het jou, Joyce en mij om in #DOcember de 70 kilometer aan te tikken? Dat gaat alleen lukken als we elkaar motiveren. Maar echt! Om die reden hebben we ook een advance calendar in het leven geroepen. Wat inhoud dat we dagelijks tips, tricks, opdrachten, grapjes en cadeaus met je delen.

screen-shot-2016-12-01-at-7-20-01-am

And the winner is…
En alsof dat nog niet genoeg is, is er natuurlijk ook een ultieme reward! Namelijk een compleet verzorgde sport photoshoot. Je wordt op de gevoelige plaat vastgelegd door niemand minder dan Joyce Bongers (hier zelf onderdeel van een shoot aka de beste sportfotograaf van dit moment) en Francien vertelt je, als veelgevraagd model ;-), precies hoe je het beste kunt poseren wanneer je in beweging bent.! En we zorgen ook voor de kleding, want zo zijn we. Kortom, waar wacht je nog op? http://bit.ly/DOcember. Op 1 #JANUari maken wij de winnaar bekend!

Hier nog even de spelregels
Je wordt lid van de Facebookgroep en deelt een maand lang je vooruitgang. Aan de hand van foto’s, snaps, stories, statusupdates en screenshots/foto’s van je GPS watch/app. Je kilometerstand kunt je als volgt aanduiden: 6/70 (wat inhoud dat je al 6 van ze 70 kilometer gelopen hebt). Natuurlijk kun je via je social media kanalen ook weer deelnemen. Dus vergeet vooral niet om je Instagram foto’s, Instagram Stories en Snapchats met ons te delen. Onder #DOcember staan inmiddels al 3.739 foto’s onder met dank aan jou! En in de Facebook groep van afgelopen jaar zijn 4.045 berichten te vinden! Tijd om die nummers te verdubbelen, nietwaar?

Aan jou de taak om de 70 kilometer te bereiken. Gaat dat lukken?

?

Francien & Joyce

Artwork door Britt Weijermars
Foto door Steven Tips & Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent