#DOCEMBER: ZO KOM JIJ DECEMBER DOOR

Zo jeetje, het is alweer december! Het jaar vliegt voorbij! Maar goed, even eerlijk, december is niet meteen de sportiefste maand van het jaar. Zo moet er gewoon gewerkt worden, cadeautjes gekocht worden, zijn bij mij bijna al mijn vriendinnen jarig deze maand en dan zijn er ook nog tig familieaangelegenheden. Heel leuk natuurlijk allemaal… maar wanneer ga je in vredesnaam sporten?!?! En als je dan al tijd hebt gevonden…. Hoe krijg je jezelf gemotiveerd om door weer en wind een stukje te gaan hardlopen? Hieronder een aantal tips hoe jij december doorkomt zonder schuldgevoel!

Doe mee aan #DOcember
Maar dat spreekt voor zich!

Sporten op andere tijden
Probeer eens op andere tijden te sporten dan dat je gewend bent. Mensen houden namelijk vaak vast aan wat ze gewend zijn, maar het kan best een verfrissend zijn om een half uurtje eerder op te staan om een rondje te gaan hardlopen. Of vraag aan je werkgever of er een mogelijkheid is om tussen werktijd te sporten. Door te variëren van tijd kom je er misschien wel achter welke tijdstippen het beste voor jou werken.

Sport samen
What’s new!? Ik zal er dan ook niet te veel over vertellen…. maar zoek een loopmaatje!! Als je je dan niet aan jezelf verplicht voelt om te gaan, dan misschien wel voor je loopmaatje!

Stel realistische doelen
Weet je dat je geen tijd hebt om deze week te sporten. Neem dan niet als voornemen om in één week vier dagen te gaan sporten. Fiets bijvoorbeeld naar je werk of wandel een rondje tijdens je lunch en pas je training aan naar twee dagen in de week.

screen-shot-2016-12-01-at-8-22-09-am

Train gevarieerd
Loop niet vier dagen in de week hetzelfde rondje van tien kilometer, maar train gevarieerd. Wissel af met intervaltrainingen, heuveltrainingen en krachttrainingen. Daarnaast is het veel minder saai als je niet iedere keer hetzelfde rondje loopt.

Playlist
Loop je toch alleen? Loop dan met muziek! Francien heeft speciaal voor #DOcember een playlist gemaakt, die ze elke week met 10 nummer aanvult!

Ben niet te streng voor jezelf
Is het toch niet gelukt om te sporten of te bewegen deze week, gooi dan niet de handdoek in de ring. Het is helemaal niet erg om even rustig aan te doen. Volgende week gewoon weer een nieuwe week!

Wat ga jij er deze maand aan doen om gemotiveerd te blijven?

?

Bregje (& Francien)

Foto’s door Bregje zelf!

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent