Editorial November

‘Zin?’
‘Waarin?’
‘Je weet wel.’
‘???’
‘Doe niet zo flauw!!!’
‘Ow!’
‘Heb je een je-weet-wel?’
‘Ehm nee.’
‘Ow.’
‘Ben je aan de je-weet-wel?’
‘Nee, ik weet niet eens hoe ik daaraan zou moeten komen..’
‘Okay, maakt niet uit!’

gl2r-november-issue-costes-blog-10

‘WACHT!’ wil ik schreeuwen. Het maakt wel degelijk uit. Een condoom en/of de pil zorgt ervoor dat je veilig te werk gaat. Voor zover dat kan. Neem je dit niet in overweging dan kun je zomaar eens voor een (on) aangename verrassing komen te staan. Een kind (te gek, maar niet als je net komt kijken, als je nog maar net hebt uitgevonden wat seks is), een SOA (pijnlijk, jeuk). Okay, Francien je reageert ietwat overtrokken. Aangezien jij die laatste ‘fout’ ook zelf bent begaan (Too Much Information). Klopt, komt omdat ik niet goed geïnformeerd aan de slag ging op dat ‘moment’. Ik dacht het allemaal te weten, met dank aan het televisie programma Sexcetera. (Dit informatieve programma met scherpe randjes brengt de hoogvliegers uit de pornowereld op een humoristische manier in beeld.’ Daarin werd niet uitgelegd hoe een Durex condoom te gebruiken en al helemaal niet dat er zoiets bestaat als een anticonceptiepil… Gelukkig hadden mijn ouders snel genoeg door dat ik iets te goed geïnformeerd dacht te zijn. En dus was daar een bezoekje aan de huisarts. ‘Francien, dan kun je je menstruatie reguleren.’ Werd er tegen me gezegd. Waar ik overigens totaal geen last van had. Ik kon perfect timen wanneer die kwam en ging. Okay op een paar ongelukjes na met een bloedk*t als gevolg. Hoort erbij. Ook de biologielessen rondom ‘voortplanting’ worpen vruchten af. Stukje bij beetje werd ik geïnformeerd over de voor- en nadelen van geslachtsgemeenschap en alles wat daarbij kwam kijken. Waar gaat dit over Francien?

De eerste keer
Safety comes first! Te allen tijde. Niet alleen als het op seks aankomt, maar ook wat hardlopen betreft. Tuurlijk door schade (blessures) en schade (blaren) word je wijzer. Alleen kun je die schade beperken in sommige gevallen zelfs voorkomen als je goed geïnformeerd aan de slag gaat. Ja, ik weet het. Ik ben niet het schoolvoorbeeld van schadebeperking. Maar ook ik moet, nu ik ouder word, serieuzer omgaan met mijn lichaam. En dus moet ik ‘gecontroleerder’ hardlopen. Daarbij krijg ik de komende tijd gelukkig hulp van hardlooptrainster Bregje. Die niet alleen haar kennis met mij deelt, maar juist ook met jou! Want hoe begin je nou met hardlopen? Behalve dan dat half Nederland dan aan de ‘Evy’ gaat. En dat niet alleen, want ook als je al iets langer meeloopt is het belangrijk dat jezelf niet blesseert. En als je je dan toch blesseert, hoe ga je daar dan mee om? Kortom dit en meer gaat hardlooptrainster Bregje je vanaf nu wekelijks vertellen.

gl2r-november-issue-costes-blog-4

Franzien op reis
Franzien vertrekt naar Zuid-Afrika en laat daarmee Joyce achter in Nederland. Joyce, wees niet getreurd, want gelukkig zijn er de vlogs! Als het internet meewerkt natuurlijk… Mocht dat nou niet zo zijn, dan kun je nog altijd terugvallen op foto diaries die Franzien in de maand november plaatst.

Safety comes first
Nu de dagen korter zijn, is het van belang dat je goed zichtbaar bent en dat je met een aantal randzaken rekening houdt! Daarom vind je deze maand ook enkele tips om veilig op pad te gaan!

Zweetdate
Ken je Jalou Langeree? ‘Jalou Langeree is een stoere kitesurf chick uit Noordwijk, die momenteel meedoet aan Expeditie Robinson. Ze is eveneens de huidige Wereldkampioen golfrijden met een kite. Op 12-jarige leeftijd begon ze met kitesurfen en naast school bepaalde de wind haar agenda. Samen het haar oudere broer Kevin spendeerde ze al haar vrije tijd op zee. Nu, veertien jaar later, is ze hier nog elke dag mee bezig. Om aan de vele wedstrijden mee te doen en te trainen reist ze de hele wereld af voor de meest uitdagende kitesurf spots; van Noord-Amerika naar Zuid-Afrika tot aan afgelegen plekken in Azië of dichtbij huis, hier in Nederland.’ – Expeditie Robinson. Leuk deze lap tekst een haar deelname aan de Expeditie. Francien wil haar wel eens van dichtbij meemaken. De hoogste tijd voor een zweetdate dus!

gl2r-november-issue-costes-blog-1

Lunchbrunch
Een sportieve lunch is natuurlijk nooit verkeerd zo middenin het race seizoen. En dus is ook lunchbrunch weer van de partij!

Verlanglijstje
‘Francien, wat geef jij hardlopers eigenlijk cadeau met Sinterklaas?’ Daar hebben Francien en Joyce wel wat suggesties voor hoor!

Fall fashion
Joyce en ik gaan de aankomende maand ook iets meer van onze garderobe laten zien. Want hoe zorg je ervoor dat je nou toch lekker sportief blijft, maar ook een beetje sjiek voor de dag kunt komen? Met dank aan onze favoriete winkel Costes is dat voor foto’s die je nu ziet in ieder geval heel goed gelukt. Al zeggen we het zelf ;-).

Kortom een drukke, maar vooral een leuke maand in het vooruitzicht! En voor het je het weet is het alweer #DOcember en #JANUari ;-)!

?

Francien (& Joyce)

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Wat dragen jullie precies?
Joyce: broek, trui, bomber jacket, lace top
Francien: broek, trui, bomber jacket, top

Recent