IK GA NAAKT

De Playboy heeft me zojuist gebeld met de volgende vraag ‘Francien, ga je nog Nãkd (nee, ik heb geen dyslexie) of hoe zit dat?!’

Toen ik vorig jaar in gesprek ging over mijn boek had ik slechts twee eisen:
1. Het boek heet Francien Laat Je Tieten Nog Eens Zien
2. Ik ga naakt op de boekcover met het boek voor mijn borsten (klinkt ingewikkeld is het niet, kwestie van Photoshop)

Eis één was doorslaggevend en werd door mijn uitgeverij met open armen ontvangen. Eis twee daarentegen werd zowaar van tafel geveegd. Dat gaat namelijk het doel voorbij (meisjes/jongens helpen die hetzelfde meemaken en ouders inzicht geven over de handelswijze om tot een dergelijk besluit te komen) en dat heb je al eens gedaan. PRECIES dacht ik toen! Toch kreeg ik het er niet doorheen. Daarnaast moet ik ook niet bekend willen staan als het meisje dat bij het minste of geringste uit de kleding gaat. Dat laat ik liever over aan de knappe Bobbie Eden, die daar een prachtprofessie van heeft gemaakt. Dat doe ik haar niet na.

Maar goed het boek is er inmiddels en nu de mediastorm is gaan liggen kan ik gaan en (Nãkd) staan waar en wanneer ik maar wil. ‘Ik ga Nãkd.’ zeg ik zonder blikken of blozen tegen de meneer aan de andere kant van de lijn. Zo ben ik ten slotte ook ter wereld gekomen. Okay minus de vlokjes huidsmeer en melkwit vruchtwater aangezien ik het net iets te lang leuk had in de buik van mijn mama.

(Je mond valt open van verbazing en je hand gaat met een rondgang naar je mond… Is ze dom ofzo? Wat wil ze nu weer bewijzen? And BTW it’s been done before remember, Francien?!)

Ik heb meerdere ‘BEWEEGredenen’ om Nãkd te gaan.
* Ik hou van puur-natuur aka 100% natuurlijk
* Ik hou van de eenvoud van Nãkd
* Het is net een stukje smakelijker voor het oog (lees: zweetdate)

Kortom zonder toevoegingen ben ik op mijn best. Okay, de hairextentions laat ik wel in voor de goede orde, maar dat geheel terzijde. De Nãkd bars hebben ten slotte ook een verpakking om het geheel nog net even ietsje mooier te maken. Maar de inhoud is vergelijkbaar met de hierboven genoemde redenaties.

Net als de Playboy viel er vorige week een doos met lekkers op mijn deurmat (excuses voor de dubbele betekenis). Zowel mijn aandacht als die van mijn zweetdate ging direct uit naar #getnãkd op de doos. Niet wetende wat de inhoud betrof. Nu weet ik wel beter. Het zijn dus raw fruit & nut bars.

Kijk, ik kan je natuurlijk vertellen dat er zeven verschillende smaken zijn en dat ze stuk voor stuk ontzettend lekker zijn, maar dat is niet waar. Althans er zijn wel degelijk zeven smaken, maar ik vind ze lang niet allemaal ontzettend lekker. De Banana Crunch bijvoorbeeld vind ik niet om hachelen. De Cocao Delight doet me niet smelten. Maar andere zullen deze misschien de bom vinden. De Bakewell Tart smaakt naar een drankje. Deze zijn lekker. De Apple Crunch is mijn optiek de Playmate (en dus ontzettend lekker) van het jaar! Die smaakt namelijk naar appeltaart, hou ik van.

Omdat mijn smaakpupillen dusdanig zijn verkloot (pardon my French) heb ik ook nog even een smaakpanel ingeschakeld.

Naked GL2R (1)

The final verdict?
1. Nãkd Bakewell Tart
De Bakewell Tart (die met de rode/gele verpakking even voor de duidelijkheid) smaakt naar Amaretto, ik deel die mening overigens. Maak ik nou gratis reclame voor drank? Mag dat overdag? Ben je ouder dan 18? Nee grapje.

2. Nãkd Cacao Delight
Smaakt naar een dadel gehuld in pure chocolade en vergaard om die reden veel aanzien van het smaakpanel. Ook wel een Kindersurprise voor volwassenen.

3. Nãkd Berry Delight
Ondanks dat er maar 3% frambozen in zitten voelt het alsof je een hap fruit eet. Daarnaast krijg je het gevoel alsof je een geplette Liga eet met rozijntjes. Normaal gesproken eet ik geen reep meer waar ik op gezeten heb, maar voor deze maak ik een uitzondering. Lekker!

Naked GL2R (4)

4. Nãkd Cookie Cashew
Deze is glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers én vegan (whatever that may be), net als de rest trouwens. Hoe fijn is dat?! De smaak? Als je van cashewnoten houdt mag je volgens het smaakpanel direct een graai doen naar deze fijne bar.

5. Nãkd Apple Crunch
Smaakt naar een appeltaart van de Albert Heijn (daarover gesproken je vindt deze repen bij de AH TO GO), terwijl je weet dat die van de HEMA lekkerder is.

6. Nãkd Banana Crunch
Ken je die gele snoepbanaantjes nog van vroeger? Precies dat dan maar gezonder, maar nog steeds mierzoet.

7. Cacao Orange
Waar het panel nog lyrisch was over de Cacao Delight, gaan ze niet heel lekker op de Cacao Orange. In dit geval is Orange niet de The New Cacoa.

Omdat smaken verschillen, vind ik dat je ze eerst zelf moet proeven voordat je blind afgaat op mijn mening.

Owja, Playboy if you need me you know where to find me! Nee ik meen het! Call me!

Liefs,

Francien

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met met Nãkd.

Recent