#18 Lunchbrunch

WAAROM
Het Voedingscentrum presenteert aanstaande dinsdag de hernieuwde schrijf van vijf! Ik ben benieuwd hoe de vernieuwde schrijf van vijf eruit komt te zien. Zullen de noten er nog opstaan? Ik denk het wel. In het onderstaande gerecht heb ik vandaag walnoten toegevoegd! Die leveren namelijk ijzer, vitamine E en B-vitamines. Het zijn volwaardige vleesvervangers. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten, maar dat is nog niet bewezen. (Bron: Voedingscentrum)

INGREDIËNTEN
10 zongedroogde tomaten
1 geroosterde rode paprika
2 el water
2 tenen knoflook
30 gram walnoten, gehakt
2 el oregano en beetje cayennepeper
Zout
4 pita’s
Gegrilde kip in snippers
30 gr slamix, waaronder rucola
1 avocado in plakjes

BEREIDING
Laat de tomaten wellen (in het water leggen om het zachter te maken) in warm water. Doe de tomaten, 1/3 van paprika, walnoten, oregano, cayennepeper en zout (naar smaak) in de keukenmachine en mix tot een smeuïge spread. Mocht het te dik worden, verdun dan met een lepel water. Snij de pita’s open en besmeer de binnenkant met tomatenspread. Vul daarna met kip, slamix, avocado en de rest van de paprika. Besprenkel met de gehakte walnoot.

De tomatenspread kun je tot ongeveer twee weken in koelkast bewaren. Je kunt het op je boterham smeren of gebruiken als dip.

Eet smakelijk!

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent