Mooiweerlopers lopen in de val!

Mooiweerlopers lopen in de val!
Mooiweerlopers; Ja, je kent ze wel. Lopers die alleen lopen met mooi weer. Ik snap het wel hoor. Bij mij kriebelt het toch ook ’s avonds meer om nog even de deur uit te gaan voor een rondje als de zon schijnt. Maar gevaarlijk is het wel, want voor je het weet loop je in de val. Ja de val van blessures. Dat willen we uiteraard niet. Het is dus belangrijk, als je een tijd niet gesport hebt omdat het geen mooi weer was, om rustig op te bouwen. Daarom hieronder drie dingen waarop je moet letten als je weer begint met hardlopen.

Bregje - Running Technique GL2R (blog) (2)

1) Zijn je schoenen nog goed?
Het is belangrijk om goede schoenen te dragen, daarom moeten je schoenen 1 à 2 keer per jaar vervangen worden. Ja, ook als je er niet op gelopen hebt. Wanneer je oude schoenen draagt vergroot je namelijk de kans op blessures. Wanneer je nieuwe nodig hebt, is het verstandig om je te laten adviseren bij een hardloopspeciaalzaak.

2) Combineer je training met spierversterkende oefeningen
Je lichaam heeft een tijdje niets gedaan en is dus verzwakt. Het is daarom belangrijk om extra spierversterkende oefeningen te doen. Denk hierbij aan uitvalspassen, calves raises en squats. En ook niet onbelangrijk: overdrijf niet.

3) Bouw rustig op
Wanneer je een tijdje niets hebt gedaan is het onverstandig om meteen vijf of tien kilometer te gaan lopen. Ook al kan je conditie het wel aan. Je doet er beter aan om rustig op te bouwen, zodat je lichaam kan wennen aan de impact die het hardlopen op je lichaam heeft. Hieronder heb ik een trainingsschema opgesteld die je kan helpen bij het opbouwen.

screen-shot-2016-11-03-at-9-50-56-am

Zorg er dus voor dat jij niet in de val loopt van blessures! Zo, en laat nu die lente maar komen! Veel hardloopplezier.

?

Bregje (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent