Run my Story: Rachida

De 21-jarige snowboard chick Rachida Aoulad is zo ongeveer getrouwd met haar (extreme) sport. Tijd om deze Queen of Boards eens aan de tand te voelen over haar grootste passie.

Van skates naar snowboard. ‘Ik was 13 jaar oud toen ik voor de tweede keer op een board stapte. Drie jaar daarvoor had ik het ook al eens geprobeerd en kon ik alleen maar recht naar beneden en remmen. Nu pikte ik het zo op, mede dankzij de hulp van vrienden en mijn eigen ervaringen als skater. Toch fijner om in de sneeuw te vallen dan op het asfalt. Nu sta ik dag in dag uit op een snowboard, als ik niet ‘freestyle’ dan geef ik les in Snowworld Zoetermeer.’

Geen plankenkoorts. Zelfs tijdens belangrijke wedstrijden houdt deze toffe chick het hoofd koel. ‘Ik heb eigenlijk nooit last van zenuwen, dat scheelt een hoop! Plus, ik doe alleen maar mee aan railbattles [hierbij spring je op een obstakel om er zo ‘mooi’ mogelijk van af te glijden’]. Dat is heel anders dan bij de Worldcups. Ik kan gaan en staan waar ik wil zonder een coach die me vertelt wat ik moet doen.

GL2R_RachidaAoulad (3)

In een keer raak. ‘Mijn eerste wedstrijd kan ik mij nog goed herinneren. Iedereen waar ik tegenop keek deed mee dus ik verwachtte er niet veel van. Met de prijsuitreiking was ik super nerveus en opeens hoorde ik mijn naam. Had ik nog gewonnen ook!’

Hoogtepuntje? ‘Ik heb al 3 keer de Rock a Rail gewonnen. Deze wedstrijd is midden op de Grote Markt in Den Haag. Zo sick om daar te staan met al je vrienden in het publiek.’

Altijd op de planken. ‘Trainen? Zo wil ik het eigenlijk niet echt noemen. Het is gewoon meer lekker snowboarden met je vrienden. We hebben een groepsapp en als je zin hebt, ga je gewoon mee. Nieuwe dingen leren we vooral van elkaar.’

Winter vs zomer. ‘In de winter ben ik dag in dag uit met snowboarden bezig. Ik heb dan eigenlijk weinig tijd voor vrienden die niet op een board staan omdat ik ook nog eens veel onderweg ben. Gelukkig begrijpen mijn vrienden dat en is het elke zomer weer alsof ik niet weg ben geweest.’

Girl, please. ‘Als vrouw word je makkelijker pro in snowboarden dan als man. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder hard mijn best doe! Ik kijk mijn tricks het liefst af bij de mannen, om ze vervolgens zo goed mogelijk na te doen. Daardoor ken ik ondertussen behoorlijk wat tricks, iets wat jammer genoeg maar weinig meiden in de snowboard scene kunnen zeggen. Ze kunnen er maar een handje vol en voeren deze ook nog uit met de beruchte ‘girly style’. Zo zit ik niet in elkaar: ik ben nooit tevreden en wil altijd meer. Desiree Melancon is wat dat betreft wel mijn grote voorbeeld: ze rijdt als een man en pushed alle vrouwelijke snowboardsters om beter te worden.’

GL2R_RachidaAoulad (2)

Heimwee. ‘Ik ben onlangs weer gaan voetballen, een sport die ik al vanaf mijn zesde deed. Door het snowboarden moest ik het een tijdje laten omdat het lastig te combineren was. Dat is het af en toe nog, maar gelukkig heeft mijn team hier begrip voor en vinden ze het niet erg als ik een training skip of wedstrijd mis.’

Favoriete merken? DC shoes, Switchback Bindings en Blue Tomato.

Dromen. ‘Ik wil graag weer een volledige fullpart (snowboard video) opnemen, dat is vorig serizoen helaas niet gelukt.’

Grootste supporter? ‘Mijn moeder, uiteraard!’

Tekst door Francien Regelink en Tesja Bonnie
Locatie door Annemerel de Jongh

Foto’s door Joyce Bongers

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent