Winterdip tip!

DE WINNARES VAN DE JAYBIRD FREEDOM IS BEKEND EN HEEFT EEN PERSOONLIJK BERICHTJE ONTVANGEN.

Jep, de winterdip is daar en je bent zeker niet de enige die hierin is terechtgekomen. Waarom denk je dat Francien elk jaar rond deze tijd in Kaapstad verblijft? Ook ik, Britt (tijdelijke stunt double van Francien) heb me moeten overgeven aan de koude, stijve tepel veroorzakende wind, de veel te natte regen (hello wet t-shirt contest) en ja die bank ligt ook veel te comfortabel. Maar voor je blijft liggen en niet meer opstaat, wil ik toch even wat motiverende wetenschap meegeven.

Earlybird
Het is namelijk zo, vertelt een onderzoek van het UMCG, dat gebrek aan bijvoorbeeld zonlicht al voor een winterdip kan zorgen (vitamine D of sea kan geen kwaad in dit geval). Dat is voor jou (en mij!) een extra reden om even naar buiten te gaan en een paar kilometers weg te tikken. Daarbij wordt ook gezegd dat het ochtendlicht het krachtigst is. (Bron: gezondheidsnet.nl)

Processed with VSCO with c3 preset

Nou moet je heel goed luisteren!
Ja. En dan. Sta je buiten. Kneiterkoud, je billen die eraf vriezen en de rest van je lichaam bepakt in wol, fleece en ander warm houdend materiaal. Waarom dacht ik ook alweer dat dit een goed idee was? Precies op dat moment zet ik altijd mijn favoriete playlist aan die vol staat met HETE hits. Dat doe ik sinds dinsdag met de JayBird Freedom. Deze oortjes zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens het sporten en geven je daarom een spreekwoordelijke schop onder je kont.Want wist je dat muziek motiverend is voorafgaand en tijdens je run? Niet alleen heeft het invloed op je motivatie, maar ook op je prestatie en emotieregulatie, wat dus betekent dat je zo weer van die dip af bent! (Bron: Lane, Davis, Devonport, 2011)

Stay put
Met een speelduur van 8 uur ben je gedurende de dag voorzien van het beste geluid. Daarnaast ziet het ding er ook nog eens rete goed uit! Ze zijn klein, waardoor je niet zo’n gek groot blok aan je oor hebt hangen (zoals Francien dat bijvoorbeeld wel heeft, sorry Francien), wat bij veel draadloze Bluetooth headphones het geval is. Hierdoor zijn ze ook gelijk heel comfortabel en vallen dus niet steeds uit tijdens het rennen (we’ve all been there) en passen zo ook makkelijk onder een muts, haarband of zelfs onder een helm, voor de echte extreme sporters onder ons (of voor mensen die net zoals ik gewoon heel vaak struikelen).

Processed with VSCO with c2 preset

Trekplek voor zwetend Nederland
Hoe ik dit allemaal weet? Ik mocht een set uittesten tijdens een parcours in de Changing Life Hub (bucketlist dingetje hoor, de trekplek voor zwetend Nederland). Eitje voor mij natuurlijk, al was dit voor deze headphones iets lastiger. Ik kon namelijk de uitleg niet verstaan met in-ears dopjes. Waardoor ik de eerste helft natuurlijk helemaal fout deed. OK, ik doe ze uit, want ik wil mezelf niet voor schut zetten tussen allemaal veel te fitte blokjesbuik hebbende mensen. Ik kan heus wel tien keer opdrukken. Of langs een ontblote man komen die zo breed is als de deuropening die hij blokkeert. Helemaal geen probleem voor mij. Dat zorgt er meteen weer voor dat mijn dipje (deels) verdwijnt overigens.

Gewoon voor de zekerheid
Voor de zekerheid heb ik ze trouwens ook thuis nog even getest tijdens een korte run. Je moet even de tijd nemen om de in-ears helemaal af te stellen op jouw oor, maar hey ik heb in ieder geval geen excuus meer om op de bank te blijven zitten. ‘Netflix and chill’ sla ik natuurlijk niet over 😉

Giveaway
En nu denk je natuurlijk superleuk dat Britt een Jaybird Freedom heeft… Maar ik heb goed nieuws voor je. Ik mag er namelijk ook eentje weggeven. Moet je me alleen wel even in de comments vertellen waarom jij deze Jaybird Freedom wel kunt gebruiken tijdens je run!

?

Britt, Francien (& Joyce)

Foto’s door The Briddo

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Jaybird.

P.P.S. Jaybird Freedom kost  €199,-.  De in-ear headphones zijn te verkrijgen in vier frisse kleuren: Gold, Carbon (zwart), Blaze (rood) en Ocean (blauw).

Recent