2 Sweat | Sweat with swagger

Daar sta je dan in de sportschool, je ziet eruit als een verzopen kat. Heus niet omdat je daarnet door een dikke vette plensbui werd overvallen. Je verzopen-kat-look heb je zelf veroorzaakt. Hoe? Door 40 minuten helemaal los te gaan op de loopband. Mijn lichaam ziet er na een zelfde loopsessie uit als een zwembad, terwijl mijn buurvrouw aan de linkerkant ongeschonden uit de strijd lijkt te zijn gekomen.. How come? Nou dat ga ik je dus nu vertellen.

Je lichaam maakt zweet aan als je lichaamstemperatuur omhoog gaat. Logisch. Je bent geboren met twee tot vier miljoen zweetklieren. De precieze hoeveelheid zweet is afhankelijk van het aantal zweetklieren in je lichaam. Hoe meer klieren, hoe meer zweet. Again logisch. Vrouwen hebben meer zweetklieren in vergelijking met mannen. Echter zijn de zweetklieren van mannen veel actiever. Waardoor mannen harder zweten. Daarnaast wordt de mate van transpiratie beïnvloed door de omgevingstemperatuur en de intensiteit van je training. Roken, cafeïne en alcohol werken ook zweetverhogend.

De duur en intensiteit van je training hebben ook invloed op de calorieverbranding, Dit geldt niet voor zweet. Direct na een workout verlies je gewicht, in de vorm van vocht. Dit is slechts van korte duur. Zodra je je dehydrateert kom je direct weer aan. Dus maak je geen zorgen als je weinig tot niet zweet. Je hebt nog steeds 300 calorieën verbrand na een run van 30 minuten. En voor al die meisjes zoals ik, ooit wordt de verzopen-gym-kat-look hot! 

Ben jij net als ik een zwembad tijdens het sporten of zweet je totaal niet? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent