1 RACE. 2 ZEEËN.

Cape Town, brace yourself. WE’RE BACK B*TCHES AND HUNGRY FOR MORE! Mijn agenda voor 2015 is nog behoorlijk leeg, maar bij het weekend van 3 en 4 april staat een dik vet uitroepteken. Dan vindt de mooiste marathon van de wereld plaats in Kaapstad: the Two Oceans Race. Deze kan ik natuurlijk niet zonder jullie of Fieke rennen. Ik ben zelf al twee maanden op trainingskamp in deze prachtige stad, terwijl Fieke inmiddels een gevierd trail runner is dankzij haar verblijf in (heuvel- en regenachtig) Newcastle. De komende maanden krijg je wekelijks een update van onze weg naar de finish van deze adembenemende race, de trainingen van Thomas en de support van Run4Schools oprichter en gevierd ultramarathon loper Leslie. Dit jaar worden we overigens vergezeld door de heren van Run2Day, Jordy en Edgar. Tijd om onze doelen en motivatie voor je op een rijtje te zetten.

Francien
Eerste worden tijdens Two Oceans 2014 was onmogelijk. Laatste worden behoorde wel tot de mogelijkheden, een die ik zelf nog niet had overwogen. Toch overkwam het me en ik vond het, om eerlijk te zijn, machtig mooi. Ik was zelfs te laat. Weet ik veel dat je binnen zeven uur moet finishen!? Nu weet ik dat wel en daarom ben ik terug. Terug om binnen de gestelde tijd de finish te bereiken. Mijn grootste uitdaging in de aanloop naar de finish? Heel blijven!

Fieke
Heel even heeft ze overwogen om ook de ultramarathon te rennen. Daar zag ze toch vanaf om zich volledig op de 21 kilometer te storten. Haar doel? Haar tijd verbeteren op deze prachtige afstand. Is ze echt zoveel sneller geworden sinds ze in Newcastle woont? Let’s put it to the test.

Edgar
De marathon van Berlijn afgelopen jaar was de eerste die Edgar liep. Hij dook daarbij zelfs onder de drie uur. Now he’s hungry voor more en keek uit naar een nieuwe uitdaging. Die hebben Fieke en ik hem gegeven! Kan hij deze race, 56 kilometer, onder de vier uur uitlopen? In tegenstelling tot het vlakke Berlijn is het heuvelachtige Kaapstad een uitdaging an sich. Ook hij houdt je komende weken op de hoogte.

Jordy
In een ver verleden maakte hij onderdeel uit van de Nederlandse delegatie op de 400 meter sprint. Koning van de snelheid, maar lange afstanden had hij geen kaas van gegeten: hij liep nooit verder dan 10 kilometer. Toch liet ook hij zich door Fieke en mij verleiden, terwijl hij altijd volhield NOOIT een marathon te willen lopen. Die afstand slaat hij dus ook over om meteen de 56 kilometer aan te tikken.

Komende tijd belichten wij onze race naar de finish vanuit ons eigen perspectief. Hiermee willen we jou niet alleen op de hoogte houden, maar ook motiveren om een soortgelijk doel te stellen en na te streven. Of je nou net bent begonnen of al acht marathons op je naam hebt staan. Kies een (uitdagend) doel, ga het aan en durf dit af te maken. Laat je mij en Fieke weten waar je mee aan de slag gaat?

Er rest ons nog één vraag: wat is jouw loopdoel voor 2015?

PH: Joyce Bongers

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

P.P.S. Doe je al mee aan JANUari? Wanneer ga je beginnen met je goede voornemens, zo van JA NU(ari)!

Recent