2 eat | Een ode aan de huisgenoot

We hebben weer een fijn recept van onze Jenny voor je klaar staan!

Lieve Anouk,
Het is soms geen pretje om met mij te wonen. Altijd maar weer gezond koken. Altijd maar foto’s maken tijdens het koken. En altijd moet ik ook jouw telefoon gebruiken want ja, jij hebt een Iphone 5 en die maakt toch echt veel betere foto’s dan mijn stomme Iphone 4.  Goed. We kunnen aanvallen. Oh nee, wacht.. Natuurlijk weer een hele fotoshoot van het eindresultaat nog. Het eten is alweer afgekoeld als we eindelijk kunnen beginnen met eten. Oeps, sorry! En dit elke dag weer en weer..

Gelukkig vind jij dit allemaal niet zo heel erg en ben ik super blij dat wij huisgenootjes zijn. Jij brengt me altijd weer op ideeën. Dit receptje wat ik met jullie ga delen is dan ook Anouk’s receptje. Sperziebonen met pistachenoten, gember en bouillon. Héérlijk!

Wat heb je ervoor nodig?
500 gram gesneden sperziebonen
400 ml water
200 gram pistachenoten
Klein(!) beetje geraspte gember
1.5 bouillonblokje
Kokosolie
Sesamzaadjes (optioneel)

In een (wok) pan gaan we de sperziebonen met wat kokosolie wokken. Beetje bij beetje kruimelen we daar stukjes bouillon overheen en gieten we er steeds een klein beetje water bij. Pas als het beetje water is geabsorbeerd, gieten we het volgende beetje water toe. Tussendoor voegen we de gember aan de boontjes toe. Als al het bouillon en water is toegevoegd en het geabsorbeerd is door de boontjes en de boontjes gaar zijn, voegen we als laatste de pistachenootjes eraan toe. Doe dit in een schaaltje en strooi er wat sesamzaadjes overheen en voíla, een heerlijk bijgerecht.

Thanks Anouk! Enjoy!

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

 

Recent