2 Dear | Dear Fieke

Dear Fieke,

En dan ben je in één keer weg. Dat dit ging gebeuren wisten we allang. We wisten alleen nooit wanneer. Nu dus. Of om precies te zijn zondag. Tijd om afscheid te nemen was er amper. Iets met ‘waar halen we de tijd vandaan’ die we niet hebben. Ik weet ook wel dat Newcastle maar één uur vliegen is en toch verandert jouw vertrek alles.

Beide voelden we aan dat dit de beste keuze was en is. Woorden waren niet eens nodig, want in een echte vriendschap krijg je de ruimte om te zijn wie je bent. Die kreeg ik het afgelopen van jaar van jou. Nu krijg jij diezelfde ruimte van mij. Of ik je mis. JA. Nu al. En ook al bellen we dagelijks, het is nu al anders.

Ik kan niet uitleggen aan de mensen om me heen hoe dit voelt, zonder daarbij een traan te moeten laten, want daarvoor zit het te diep. Gelukkig heb ik jou al een Dear Fieke gestuurd voor ‘intern gebruik’. Daarin heb ik je haarfijn uitgelegd dat je het mooiste avontuur ooit tegemoet gaat en dat je de slimste, liefste en meest getalenteerde zakenvrouw/vriendin bent. Want voor degene die het nog niet weet, Fieke heeft al die tijd als mijn (zakelijk) brein gefungeerd. Je hield me tegen als het nodig was, maar liet vooral heel vrij. Je vraagt nooit. Je geeft alleen. En daarom geef ik jou vandaag de eer die je toebehoord, want Fieke Knüppe zonder jou had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Had ik nooit de wereld over kunnen rennen. Had ik überhaupt nooit dit avontuur kunnen beginnen.

Ons hoofdstuk eindigt hier (Of toch niet? Fieke namelijk blijft meedraaien, maar wel op iets andere manier zoals je hier kunt lezen). Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Zo eentje die nog beter is dan de voorgaande. Maar G*dverdomme (SORRY) wat was en is dit mooi. Bijzonder trots ben ik op jou en hetgeen dat jij en ik samen bereikt hebben.

Ik sta op van mijn stoel. Droog mijn tranen en lach. Ik zie je volgende week. Maak je agenda maar vast vrij, want je verdient het mooiste afscheidsfeest ooit.

#FiekeBedankt

???????????????????????????????????????????????????

 Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent