#14 Voedzooi

Eén dagje later dan gepland, iets met een overvolle agenda en een scriptie. Voedzooi’s bedenken én vinden voor jou is nog best lastig, maar wel écht héél leuk. Dit keer ga ik voor Cruesli! Een soort van ‘gezonde’ guilty plasure, vanwege de stukjes chocolade. Natuurlijk weet ik een nog gezondere variant hierop namelijk: Homemade granola!

Ik maak altijd een flinke lading Granola zodat ik voor een aantal weken voorzien ben! Met dit receptje vul ik twee grote potten zoals op de foto.

What do we need (voor 560 gram):
250 gram Havermout
30 gram Pompoenpitten
60 Ongezouten notenmix
150 gram Bloemenhoning
300 gram Quinoa
45 gram kokosolie
1 gram Koek & Speculaas kruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix nu alle droge ingrediënten in een grote kom. Verwarm de kokosolie en honing in een mok in de magnetron tot het is gesmolten en gooi dit over de droge ingrediënten. Mix dit goed samen! Pak er een bakplaat bij en leg hier bakpapier over. Verdeel nu je granola-mengsel over de bakplaat en bak de granola in de oven voor 15-20 minuten. Na 15-20 minuten haal je de bakplaat er weer uit en laat je de granola hier nog even op rusten tot dat hij hard word en is afgekoeld. Nu is je homemade granola klaar!

Natuurlijk kun je de koek-  en speculaaskruiden er ook uit laten, ik vond hem lekker herfstig zo! Je kunt nu je granola klaar is, ook ingrediënten toevoegen als gojiberries, kokosrasp, rozijnen, pure chocola etc! Pas toevoegen als de granola klaar is, dus niet al toevoegen als je hem nog in de oven moet bakken!

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent