2 Chill | Relaxmodus

Ontspannen en bijkomen, doe jij daaraan? Bij ons schoot het er de laatste tijd heel vaak in. Vorige week kwam ik op het geniale idee om samen na de spa te gaan. Niet naakt, want dat durf ik niet. Spa Zuiver (nabij het Amsterdamse Bos) heeft gelukkig iedere dinsdag ‘badkledingdag’. Niet dat ik me schaam voor mijn lichaam. Ik vind het eerder ongemakkelijk om naar andere lichamen te kijken. Ook al wil je niet kijken, je aandacht wordt onbewust toch getrokken. Daarnaast vind ik het ook geen fijne gedachte als mensen mij begluren. Vandaar dat ik zeer content ben’ badkledingdag’.

Let’s make a reservation
Fiek en ik hadden allebei een hele drukke dag achter de rug. Waarbij zelfs ons spa date letterlijk in het water/zweet dreigt te vallen. Ik heb eerder op de dag al een reservering gemaakt via www.SpaOnline.com. Het fijne aan Spa Zuiver vind ik dat je tot 21:00 naar binnen kunt. Helemaal handig als je een werkdag hebt die enorm uitloopt ;).

Bikinibabes 😉
Spa Zuiver is enorm luxe en mooi, we like. Naast de spa kun je er ook terecht voor de gym of één van de beautybehandelingen. Fiek, zullen we die twee er volgende maand  aan vastplakken. Eerst sporten, dan de spa in en als beloning één van de beautybehandelingen? Naast je bikini heb je ook slippers en een handdoek nodig. Als je gebruik wilt maken van één van de eetfaciliteiten is een badjas ook gewenst. Als je slim bent breng je alles zelf mee, dat scheelt weer een klein beetje geld. Maar als je daar net als ik niet aan denkt dan heeft Spa Zuiver (tegen betaling) gelukkig ook een set voor je klaarliggen.

Hottie alert
Na het opbergen van onze spulletjes lopen we op onze slippertjes en in bikini de spa binnen. In het midden ligt een prachtig zwembad. Aan weerskanten zitten sauna’s, stoomcabines en bubbelbaden. Na een vluchtige douche springen we het zwembad in. Verwacht geen bommetje, we maken gewoon een nette sprong zonder daarbij ook maar iemand nat te maken. Gelukkig is het niet heel erg druk. We trekken eerst een paar baantjes. Onderweg merken een hele knappe en vooral gespierde jongeman op. Of eigenlijk merkt Fieke hem op. Ik zie hem volledig over het hoofd. Fieke stoot me aan en zegt netjes, ‘Frans dat is wel wat voor jou.’ ‘Waar, wie, ik zie hem niet!’ Oeps te laat, hij heeft me gehoord. Hij lacht vriendelijk naar me en zwemt weer verder.

Oververhit
Na deze afgang duiken we snel de stoomcabine in. Wat een hitte… Ik moet even acclimatiseren. We praten heel zachtjes, we willen namelijk de overige aanwezigen niet storen. Dat lukt niet helemaal. Al gauw staat er iemand op. ‘Kwam dat nou door ons?’ vraag ik aan Fieke. ‘Nee Frans die man heeft het gewoon heet.’

Let’s chill
Na negen minuten vind ik het welletjes geweest. Ik duik snel onder de koude douche. Heerlijk. What’s next? Het aroma bad. We gaan liggen in heel riante stoelen. Alleen onze hoofdjes steken boven het water uit. Ik glij constant uit mijn stoel. Waarom heeft Fieke dit niet? Ah ik zie het al, ze ligt er iets relaxter bij dan ik. We blijven hier zo’n twintig minuutjes liggen. Fieke neemt in alle rust een haar presentatie door, in haar hoofd dat dan weer wel, die ze de volgende dag moet geven. Ik denk eens na over de afgelopen tijd en wat er allemaal komen gaat. Goh best gek, om eventjes niet online te zijn. Ik ben echt slecht in niets doen. Maar ik kan er best wel aan wennen.

Let’s swim
Na het aroma bad nemen we wederom een duik in het zwembad. Je hebt een binnen zwembad dat overgaat in het buiten zwembad. We zwemmen door naar het buitenbad. Best koud! Buiten is het aanbod aan sauna’s en stoomcabines nog veel groter. Echter vind ik het een beetje te koud om buiten het bad te treden… Dat doen we wel een andere keer.  Om half 10:30uur verlaten we de spa. Als we richting de auto lopen besluiten we één keer per maand terug te gaan, want ontspannen en relaxen is echt heel erg fijn op deze manier. We ervaren het ook als een heerlijke voorbereiding op de Berlijn Marathon.

Giveaway
In samenwerking met SpaOnline.com mogen we een arrangement voor 2 personen weggeven.  Laat ons in de comments weten waarom jij graag een dagje in Spa Zuiver wilt doorbrengen. Over twee weken maken wij de winnares bekend.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent