2 Eat | Berlin Salad

Yep I’m back in Amsterdam! Ik heb vorige week in Berlijn gezeten en wat heb ik daar voornamelijk gedaan? Doing what I do best: Eten! Het is daar echt foodie heaven! Overal zulke leuke gezonde tentjes, ongelofelijk! Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt. Deze salade heb ik ook in Berlijn gegeten en ik moest en zou hem namaken want hij was zooo lekker!

What do we need? (voor 2 personen)

 • 1 rode ui
 • 2 limoenen
 • 500 gram watermeloen
 • 150 gram fetakaas
 • 100 gram zwarte olijven
 • 100 gram eikenbladsla melange
 • een paar blaadjes verse munt (gehakt)
 • een paar blaadjes basilicum (beetje klein gescheurd)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • zwarte peper
 • 200 gram gerookte zalm (optioneel!)

Allereerst snijden we de rode ui in dunne ringen. Leg deze in een kommetje en pers hier de twee limoenen over uit en laat dit 10 minuten staan. De smaak van de rode ui wordt zo iets milder. Leg nu de eikenbladsla melange in een schaal. Nu gaan we de watermeloen en de feta in blokjes snijden. Voeg dit toe aan de sla samen met de olijven, olijfolie, munt en wat zwarte peper. Meng dit goed door elkaar en voeg de basilicum er op het laatst aan toe (vlak voor het serveren).

Voor de extra eiwitten heb ik ook nog gerookte zalm door de sla gemengd! De sla hoort eigenlijk zonder de zalm maar ik had net getraind en had de eiwitten zeker nodig. Dit was een verrassend lekker combinatie, zeker een aanrader!

Eet smakelijk!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent