2 Eat | Butternut squash soup!

Fieke en Francien, Voordat ik met mijn receptje begin wil ik jullie even feliciteren met jullie prestatie! Wauw, wat geweldig dames. Ik ben zo trots op jullie! Jullie verrassen me echt telkens weer. What’s next? Ik ben er bijna bang voor! Wat moet het een ongelofelijke mooie run zijn geweest. Eentje om echt nooit te vergeten! Om in thema te blijven heb ik heb ik een typisch Zuid-Afrikaanse receptje klaar staan!

What do we need (voor 4 personen)?
1 Flespompoen
2 theelepels kerrie
1 theelepel kaneel
1 runderbouillon blokje
1.5 liter water
1 kleine ui
Kokosolie
Peper & zout
Bieslook

Verwarm de oven voor op 180 graden. Met schil en al, snijden we de pompoen en ui in stukken of blokjes. Dit leggen we op een bakplaat en besprenkelen we met de kokosolie en wat peper en zout. Nu gaat dit de oven in voor een half uur! Je kunt er ook voor kiezen om de pompoen en ui te bakken in een pan in plaats van de oven!

Als de pompoen klaar is (hij is nu al veel zachter), gooien we dit over in een pan. Voeg hier 1 liter water aan toe samen met het bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat het even koken op het vuur voor zo een 15 minuten. Als het kwartiertje voorbij is, brengen we de pan van het vuur en halen we er de staafmixer bij.

Met de staafmixer pureren we de pompoen nu fijn! Mix het goed, zorg dat er geen stukjes achterblijven. Als alles goed gepureerd is kunnen we de overige 0.5 liter water toevoegen met het kaneel en kerriepoeder! Meng dit goed met elkaar. Als het goed is, is je soep nu nog heet en kun je het gelijk opdienen, anders warm je het nog even op op het vuur.

Serveer de soep met wat bieslook en there you go. Een typisch Zuid-Afrikaans voorgerechtje. Eet smakelijk!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent