2 EAT | CHEF’S SPECIAL

Marieke aka Brouwertje wat ben ik jou dankbaar! Dankzij jou heb ik ‘De pan van Pien’ontdekt. Zoals je weet sta ik niet graag in de keuken, want koken daar heb ik geen tijd voor (vind ik zelf dan hé). Maar door Pien stond ik binnen 20 minuten in de keuken.  Waarom pas na 20 minuten? Eerst moest ik een bezoekje brengen aan de supermarkt, want natuurlijk had ik de broodnodige ingrediënten niet in huis. Wie heeft er nou basterdsuiker of sesam olie in huis? Ik dus niet! Francien, welk gerecht maak je eigenlijk? Noedelsalade.

Wat heb je nodig uit de supermarkt? Pien dit heb ik even letterlijk gekopieerd van je blog, sorry. Alle props voor jou! Daarnaast heb ik de ½ winterpeen eruit gelaten, die vind ik namelijk niet zo lekker.

INGREDIENTEN (4 personen hoofdgerecht, 8 personen bijgerecht)

250 gram dunne (eier)noedels
½ komkommer
3 lente-uitjes
3 el sesamzaad
1 handje koriander
kneep limoensap

Voor de dressing
3 el dunne sojasaus
3 el limoensap
2 el bruine basterdsuiker
1 el (sesam)olie
2 knoflooktenen
1 rode peper
2 el gehakte ongezouten pinda’s

BEREIDINGSWIJZE

Ik kook het best als ik alles rustig kan voorbereiden. Laat ik het anders zeggen, als ik de tijd neem om een maaltijd te bereiden. Iets wat ik normaal gesproken niet doe. Mooi koken is ook een kunst… Al zeg ik het zelf. Let’s start! Je mag de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking gaar koken. Giet ze daarna af met koud water. Intussen maak je de dressing maken. Versnij of pers de knofloofteentjes en hak de rode peper in hele dunne sliertjes (zonder zaadjes). Vermeng dit met de limoensap, bruine bastardsuiker, sesamolie en de gehakte pinda’s. Oké, stop en proef. Toen ik de dressing proefde was ik om!

Nu mag je de lente-uitjes en koriander (voor de liefhebber  versnijden. De komkommer mag je raspen (met een kaasschaaf).

Vermeng daarna alles met de noodels. Laat de smaken goed intrekken, volgens Pien het liefst een uur (of langer). Rooster de sesamzaadjes al omscheppend in een droge koekenpan goudbruin. Voeg deze als laatste toe aan je salade. En klaar is KEES! Eet smakelijk.

Marieke en Pien nogmaals bedankt voor dit heerlijke recept. Ik ga het in ieder geval zeker vaker maken! 

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent