2 Eat | Chocolate peanut butter bliss balls

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Gezond snoepen
Lekker en gezond snoepen, kan dat? Ja, dat kan! Ik ben zelf dol op pindakaas (durf het soms niet eens meer in huis te halen, want mijn pot pindakaas is binnen een paar dagen al op!) en chocolade. Ik wilde hiervan bliss balls maken. Dit weekend heb ik chocolate peanut butter bliss balls gemaakt en ze zijn verrukkelijk en ook nog eens gezond! Dus ik dacht; dit moet ik met jullie delen!

Het recept
Bliss balls zijn heel simpel om te maken. Je hoeft niet te koken en het duurt ook helemaal niet lang. Je stopt wat ingrediënten in de keukenmachine, mixt het en rolt het op in balletjes. Voor degenen die thuis geen keukenmachine hebben; je kan ook alle ingrediënten heel fijn snijden en het met de hand mixen. Voor mijn chocolate peanut butter bliss balls heb je het volgende nodig:

 • Een keukenmachine
 • Twee kommetjes; om het cacao poeder en kokosrasp in te doen (hier rol je de balletjes in)
 • Een tupperware bakje om de bliss balls in te bewaren

En deze ingrediënten:

 • 5 dadels (zonder pit)
 • 2 blokjes pure chocolade (minstens 70%)
 • 2 eetlepels havermout
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels gojibessen
 • 1 eetlepel chiazaad
 • 2 handjes rauwe gemixte noten
 • 1 eetlepel water
 • kokosrasp
 • Rauwe cacao poeder

What to do?
Je stopt al deze ingrediënten in de keukenmachine en mixen maar! Als het goed door elkaar is gemixt, maak je er balletjes van. Ik heb hier zelf 20 kleine balletjes van gerold. Deze balletjes rol je vervolgens door de kokos of cacao. Plaats de balletjes nu in de koelkast voor minimaal een uur. That’s all! Makkelijk he? Ook super leuk om iemand mee te verrassen of te serveren tijdens een verjaardag! Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

 

Recent