2 Eat | Francien turns into Martha Stewart

Vandaag gaat Francien weer voor je koken! Oké ik noem mezelf nu even niet meer Francien, vandaag ga ik door het leven als Martha Stuart. Het onderstaande gerecht moest eigenlijk twee weken geleden al online komen. Het gerecht was al gemaakt en dit gold eveneens voor de foto’s. Toch jammer dat toen mijn laptop werd gestolen. Nog jammerder dat ik nét alle foto’s vanaf de memory card had geïmporteerd. Zodat ik met een lege geheugenkaart Berlijn kon veroveren. Goed, ik moest het dus opnieuw maken in wederom een andere keuken, want ik ben graag overal en nergens.

Zal ik eerlijk zijn? Ik lust dus geen vis (en nee ik lust ook GEEN thee, koffie en vlees, behalve de hamburger van McDonalds en al het vlees dat niet op vlees lijkt hetzelfde geldt voor vis), omdat ik nog te goed kan herkennen hoe het er ooit heeft uitgezien. Dat heb ik altijd al gehad. Maar ik vind dat ik toch wat gevarieerde moet eten. Dus moet ik nu van mezelf dingen proeven die ik normaal gesproken absoluut zou achterlaten in de supermarkt. Genoeg over mezelf. Terug naar Martha Stewart. Wat heb je nodig om deze dish te bereiden?

INGREDIENTEN (voor 2 personen)

Crème fraîche
Pangasius (witvis) (in het originele recept wordt zalm gebruikt, maar dat lust ik (nog) niet)
1 (honing) geitenkaasje
1 Bakje crème fraîche
Handjevol sesamzaadjes
2 Granny Smith of Breaburn
1 Rode ui
1 Gele paprika
Half bakje cherry tomaatjes
Olijfolie
Peper
Zout

GEREEDSCHAPPEN

Staafmixer
Scherp mes
Ovenschaal
Saladebak
Oven / Combimagnetron

Goed ben je er klaar voor? Dan gaan we beginnen! Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Haal de visjes uit de verpakking en plaats ze in de ovenschaal. Ik haat het om vis vast te pakken dus ik vraag om assistentie. Ik durf de rauwe vis niet aan te raken. Gebruik peper en zout om de visjes iets meer smaak te geven.

Verkruimel de geitenkaas en gooi deze in grote plastic beker, gooi hier een half bakje crème fraîche bij. Pak de staafmixer om het geheel door elkaar te mixen, totdat er een uitgietbare substantie ontstaat. Het mengsel giet je over de visjes heen. Totdat deze niet meer zichtbaar zijn. Maak het geheel af met de sesamzaadjes. Plaats de schaal in de oven voor 15 minuten. Het kan zijn dat de vis dan nog niet helemaal gaar is, maar dat is per keer verschillend. Als het nog niet gaar is, laat het gerecht dan gerust een paar minuutjes langer in de oven staan.

Terwijl de visjes in de oven staan is het tijd om de super easy salad te maken. Snijd de appels, paprika, ui en cherrytomaatjes in kleine partjes. Gooi alles in de saladebak en mix alles goed door elkaar. Je kunt zelf variëren met de kleuren en ingrediënten van de salade zolang de appelpartjes en tomaatjes er maar in zitten. Nu heb je een heerlijk gerecht waarmee je hoge ogen kunt gooien!

Enjoy your meal!

?

Fieke & Francien

Follow our blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

P.S.S. Zien we je aanstaande dinsdag om 19:00uur op de Flyknit Experience? Tot dan! Meld je aan

Recent