2 Eat | Havermout met whey proteine

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Zoals sommige die mij volgen op instagram al weten: Ik ben verslaafd aan havermout! Ja, ik zou het echt drie keer per dag kunnen eten, als ontbijt lunch en avond eten. Graag zelfs! En heel soms doe ik dat ook wel eens. Je kan het op zo veel verschillende manieren maken! Mijn dag is niet compleet als ik geen havermout heb gehad.

Waarom is havermout nou zo gezond?
Havermout bevat veel eiwitten, voedingsvezels en meervoudig onverzadigde vetten. Ook bevat het belangrijke vitamine en mineralen en zorgt het voor een snelle stofwisseling. Kortom; Havermout is hartstikke gezond! Ook al ziet het er niet zo smakelijk uit, veel mensen raken er net als ik ‘verslaafd’ aan en eten het iedere ochtend als ontbijt. Het is ook een ideaal ontbijt voor sporters omdat het dus veel eiwitten bevat. Het draagt bij aan een snellere en betere opbouw van de spieren.

Whey proteine
Whey proteine? Dat is toch alleen iets voor bodybuilders? Nee! Dit is iets wat ik vaak hoor. Het is niet alleen iets voor bodybuilders. Eiwitten zijn bijna net zo belangrijk voor je als het sporten zelf. In ons lichaam zijn de spieren en eigenlijk alle cellen opgebouwd uit eiwitten. Eiwitten zijn dus de belangrijkste voedingsstof voor groei, ontwikkeling en herstel van lichaamsweefsel. Vandaar dat je als sporter meer eiwit nodig hebt. Om de spiercellen die je tijdens je training kapot hebt gemaakt weer op te bouwen, heb je dus meer eiwitten nodig. Bovendien geven eiwitten je ook voor een langere tijd een vol en voldaan gevoel!

Eiwitten kun je vinden in bijvoorbeeld kip, kwark, nootjes, melk of bonen. Soms is het wat moeilijker om genoeg eiwitten binnen te krijgen, dan is whey proteine een goede aanvulling. Ik vind het daarom fijn om altijd 1 scoop whey proteine door mijn havermout te doen.

Het recept
Je kunt met havermout alle kanten op. Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor havermoutpap. Dit is dus alleen de basis. Je kan er nog van alles op doen.

Wat heb je nodig:

  • Een pan
  • Een kom
  • Een lepel

En de volgende ingrediënten:

  • 5 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 300 ml water
  • 1 scoop proteine (Ik gebruik de whey perfection proteine met de smaak vanille die ik heb besteld op: http://www.bodyenfitshop.nl/)

Al deze ingrediënten gooi je in een pan en roer je goed door zodat er geen klonten eiwitten meer aanwezig zijn. Dit zet je op een middelmatig vuurtje voor een aantal minuten. Blijf af en toe roeren.  Ik vind het zelf heel lekker als het een beetje dik is maar smaken verschillen!  Proef dus even wat jij lekker vind. Hoe dikker, hoe langer je hem laat koken. Als het iets te dik is geworden, kan je er altijd nog wat water bij toevoegen.

Nu is je havermout klaar! Giet het in een kommetje en nu kan je van alles op doen; nootjes, zaadjes, fruit, notenpasta. Wat ik er vaak op doe is het volgende: bevoren banaan, goji besjes, chia zaad, kaneel, kokossnippers, pindakaas en nootjes. Heerlijk!

Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent