2 eat | Organic rocks

Gisteravond na mijn werk, terwijl mijn nichtje in het park op me zat te wachten, besloot ik eerst nog even boodschappen te gaan doen. En dan een keertje niet bij de Albert Heijn. Elke keer fiets ik namelijk onderweg naar kantoor langs de organic store op het Rokin. En elke keer fiets ik door. Maar gisteren dus niet. Ik had namelijk een recept gevonden op Instagram via @louloumachine (I LOVE INSTAGRAM) en die ingredienten schreeuwden organic.

Koken voor iemand, mijn nichtje in dit geval, vind ik altijd spannend. Gaan ze het wel lekker vinden, wat als het mislukt. Maar als ik iets nieuws maak, iets wat ik zelf nog nooit gegeten heb, wordt het nog spannender;) Toch ging ik ervoor! En ik denk dat het geslaagd was! Toch Juul;)?

Wat ik maakte? Een salade met kikkererwten en volkoren pitabrood. Ingredienten: Kikkererwten (ik kocht ze in blik), spinazie, paprika, rode ui, avocado, crème fraiche, groene curry pasta en pitabrood. Nou had ik nog nooit kikkererwten klaar gemaakt en ik had ook werkelijk geen idee. Thank god for Google laten we maar zeggen. Er stond wat wisselend advies op (van anderhalf uur koken tot 8 minuten) dus ik heb een beetje creatief gedaan, maar het was te doen.

Wat je moet doen? Kook de kikkererwten ongeveer een kwartier. Snijd ondertussen de groente en leg dat een beetje mooi op het bord. En gril gelijk ook de pitabroodjes. Giet de kikkererwten af voeg vervolgens de groene curry en creme fraiche toe. Even verwarmen en roeren, beetje peper en zout en dan het mengsel over de groente heen kieperen (maar dan netter natuurlijk, het oog wil ook wat;). Nou en dat was het wel zo’n beetje. Easy chickpeesy toch?

Lijkt het je wat? En ga jij vaak naar de organic stores? Of toch liever gewoon de Appie?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent