2 Know | Wie ben jij?

Jij weet eigenlijk alles over mij, maar jammer genoeg weet ik nog lang niet alles over jou. Terwijl ik supernieuwsgierig ben naar het meisje aan de andere kant van mijn scherm. Echt. Over sporten en gezond leven praten en bloggen is één ding, maar het ook echt doen is een tweede. Juist door dagelijks met jou het gesprek aan te gaan raak ik gemotiveerd om te bewegen. Hopelijk kan ik voor jou hetzelfde betekenen. Vandaag beantwoord ik daarom acht vragen. Ik zou het superleuk vinden als jij diezelfde acht vragen in de comments beantwoord. Dan weet ik tenminste tegen wie ik praat!

1. Wat is jouw ultieme droom?
Het aller allerliefst wil ik van Girls Love 2 Run een wereldwijd sportmerk maken samen met Fieke. Hoe gaaf zou het zijn als we een household name zouden zijn in de sport wereld? Ik kan me er niets bij voorstellen, maar ik zou niets liever willen dan dat.

2. Waardoor blijf je gemotiveerd?
Op deze vraag kan ik heel veel antwoorden geven. Ik word gemotiveerd door jou. Jij zorgt ervoor dat ik minimaal twee tot drie keer per week train. Daarnaast blijf ik gemotiveerd door constant mijn grenzen te verleggen in positieve zin. Door doelen te stellen die me uitdagen blijf ik gemotiveerd. Francien wat is nu dan je doel? Nou, zoals je weet wil ik heel graag een marathon uitlopen binnen vier uur.

3. Hoe vaak train je per week?
Ik train de laatste tijd best veel. Niet meer voor een race, want die heb ik al achter de rug. Ik train nu meer om anderen te motiveren. Op mijn werk loop ik op dinsdag en donderdag in mijn lunchpauze. Ik begon in mijn eentje, maar krijg steeds meer mensen enthousiast. Waaronder mijn baas en managers. Hoe cool is dat? Daarnaast loop ik één keer per week met een trainer/coach en dan loop ik nog met vriendinnetjes. Ik kom dus al gauw op vier keer per week uit. Echter moet ik nog zien of dat ook zo gaat zijn als de temperatuur onder nulpunt daalt.

4. Wat doe je naast het hardlopen?
Als ik niet hardloop ben ik aan het werk. Wat doe je dan Francien? Ik ben werkzaam als community manager bij mijn favoriete merk. Winkelen blijft ook één van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast vind ik het leuk om zoveel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen die me fascineren en inspireren.

5. Wat is je beste hardloop ervaring tot nu toe?
Berlijn. Je zult misschien denken dat New York mijn beste hardloop ervaring is. Toch kies ik voor Berlijn, omdat het mijn eerste officiële marathon was en omdat ik toen meer gefocust was. New York was veel zwaarder en daardoor in mijn optiek ook anders. Berlijn was ook zwaar, maar anders zwaar. In New York heb ik ook nog niet alles eruit gehaald wat erin zit. Ik weet zeker dat ik daar onder de vier uur kan lopen.

6. Wat is het beste sportadvies dat je ooit van iemand hebt gekregen?
‘Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen prestaties.’ Dat klinkt misschien gek, maar ik ben heel erg geneigd om mijn eigen prestaties goed te praten als ik mijn doel niet heb gehaald. ‘Francien het maakt niet uit dat je niet onder de vier uur bent gefinished in Berlijn (of New York).’ Het maakt wel uit. Ik heb dit doel namelijk 5 maanden geleden opgesteld. Ik wist wat ik moest doen en toch lukte me het niet om me aan mijn plan te houden. Toegeven dat het niet goed genoeg was is lastig, maar het was gewoon niet goed genoeg. Neemt niet weg dat ik enorm trots ben op mijn prestaties van het afgelopen jaar. Het heeft me geleerd dat ik strikter moet zijn als het gaat om behalen van mijn doelen.

7. Wie is jouw (sport)voorbeeld?
Erica Terpstra. Ik vind het haar ge-wel-dig. Die vrouw heeft zoveel bereikt. Zowel op sportgebied als in de maatschappij. Ik vind het gaaf om te zien hoe ze zich blijft inzetten voor de sport. Fieke is mijn voorbeeld. Van haar leer ik elke dag weer superveel. Manon staat voor mij gelijk aan wilskracht. Haar doorzettingsvermogen gaat ervoor zorgen dat ze letterlijk en figuurlijk heel ver komt.

8. Tot slot, wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw sporttas?
Mijn schoenen. Zonder mijn sportschoenen ben ik nergens. Mijn sportschoenen brengen me overal en nergens. Ze zorgen ervoor dat ik de wereld op de best mogelijk manier mag ontdekken.

Dit waren mijn antwoorden. Voel je niet verplicht om zulke lange antwoorden te geven. Vul gewoon in wat in je opkomt. Ik ben oprecht heel nieuwsgierig naar jouw kant van dit verhaal. 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent