2 Live | Spiegelbeeld

De spiegel vertelt je de naakte waarheid. Mijn spiegelbeeld reflecteert mijn uiterlijk, maar laat niet zien wat er van binnen speelt. Terwijl dit juist bepalend is voor mijn weergave.

Ik heb van die momenten waarop ik onzeker ben. Bijvoorbeeld als ik naar Jenny en haar sixpack staar. Onzeker of jaloers Francien? Okay, ik denk dat laatste. Onzeker of jaloers op een ander zijn, zijn we allemaal wel eens. Het wordt echter vervelend als je jezelf constant met anderen vergelijkt. Uitgaan van je eigen (uiterlijke en innerlijke) schoonheid is daarbij belangrijk. Ik geef je eerlijk toe dat ik graag het wasbord van Jenny had willen hebben, maar die heb ik niet. Daar werk ik simpelweg niet hard genoeg voor. Mijn eigen sterke punten? Ik klaag niet over mijn voorgevel en ben fan van mijn schouders.

Wat je niet ziet in de spiegel, maar er wel degelijk inzit? Ik ben enorm blij met mijn enorme dosis energie. Dat zit van binnen en straal ik uit naar buiten. Je kunt me niet missen (of je dat nou wilt of niet). Zelfs na 56 kilometer zit ik nog boordevol energie. Dan ben je simpelweg niet diep gegaan Francien. Klopt, maar ook al had ik dat wel gedaan dan was mijn energie onverhoopt aanwezig geweest.

Wat je ook niet ziet, maar wat er wel in zit? Ik wil graag aardig worden gevonden door mensen die niet aardig tegen mij zijn. Wat heb je daaraan? Inderdaad helemaal niets.  Maar op de één of andere manier speelt niet aardig worden gevonden te veel op mijn gevoel. Wat ik daaraan doe? Ik omring me voornamelijk met mensen die ik aardig vind en omgekeerd. En mede daardoor ben ik momenteel een extreem gelukkig mens.

Maar er zijn op problemen die op het eerste gezicht misschien niet zichtbaar zijn. Zelfs niet op het tweede gezicht. Wat als je kampt met een depressie? Of beschikt over een zelfbeeld dat niet overeen komt met de werkelijkheid. Wat als je niet meer ziet hoe mooi je zowel van binnen als buiten bent? Dan heb je een probleem. Daar schiet niemand iets mee op. Ik zeg niet dat hardlopen de oplossing is, but it sure as hell does a lot for you. Ik richt me daarom tot jou, degene die zich op dit moment even ietsje minder mooi of gelukkig voelt. Wist je al dat je prachtig was en bent? En dat je inderdaad te maken hebt met problemen die onoplosbaar zijn (of lijken) in jouw hoofd? Lieve schat, het komt goed. Dat weet ik zeker, maar dat gebeurt niet vanzelf. Daarvoor is hulp nodig. Praat erover met iemand die naar je luistert. Lukt dat niet? Dan wil ik dat je in je hoofd tegen mij praat. En dan wil ik dat je erin gelooft als ik je zeg dat je prachtig bent. Wat ik nog liever wil is dat je je sportschoenen aantrekt een naar buiten stapt. Alle begin is moeilijk, dat weet ik ook. Maar jij kunt dit. Het gaat je de vrijheid geven die je nodig hebt en de rust om na te denken. Het maakt niet uit hoever je gaat, als je maar gaat.

Are you with me? 

Photo by Joyce Bongers

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent