2 Manon | Running break…

Allereerst wil ik je een fantastisch sportief, gezond en liefdevol 2014 wensen. Voor mij is dit jaar qua hardlopen niet zo lekker begonnen. Vorige week heb ik je verteld over de pijn in m’n linkerknie. Onwijs bedankt trouwens voor alle lieve en medelevende reacties op mijn blogpost. Echt heel lief!

Donderdag had ik een afspraak bij Fysiomed om naar mijn pijnlijke knie te laten kijken. Sportfysiotherapeut Carlo heeft m’n grondig onderzocht. Aan het eind van alle testen was zijn conclusie waar ik al bang voor was: je hebt een ‘runners knee’. Kort gezegd betekent het dat ik minstens zes weken niet mag hardlopen en ongeveer zestien behandelingen nodig heb om weer helemaal te herstellen. Hoe het is ontstaan is een raadsel. Vaak heeft het met nieuwe schoenen of overbelasting te maken, maar daar is bij mij geen sprake van.

Gisteren was mijn tweede afspraak bij Fysiomed. Carlo had me al verteld dat hij me de eerste drie behandelingen gaat masseren en daarna moet ik aan de bak met oefeningen. Ontspannen ging ik op de behandeltafel liggen. Maar die ontspannenheid was al snel verdwenen. Holy shit! Deze massage leek meer op een marteling! Om m’n aandacht van de pijn af te leiden hield Carlo me continue aan de praat en dat werkte heel goed. De rest van de dag was m’n hele bovenbeen zo beurs dat ik bijna niet normaal meer kon lopen. Maar volgens Carlo is dit heel normaal en is deze pijn nodig om straks weer in top conditie te zijn.

De halve marathon van Egmond en de Ligth the Night (Vondelparkloop) gaan dus niet door voor mij. Gelukkig mag ik wel gewoon sporten, alles behalve hardlopen. Daar ben ik super blij mee, want niet kunnen hardlopen vind ik al een ramp. Laat staan als ik helemaal niet zou mogen sporten. In plaats van hardlopen gebruik ik de crosstrainer in de sportschool. Geen belasting op mijn knie en wel een pittige cardio workout. En ik ben volop aan de slag met de NTC app. Daar was ik sowieso al fan van, maar sinds de update en geheel nieuwe look ben ik weer helemaal hooked. Mijn favoriete workouts? De Aplha Abs, Leaner legs, Abs & But en Core Crunch #commit2fit

Doe jij ook mee met de #commit2fit challenge?

En als je iemand weet die mijn startbewijzen wil overnemen, let me know!

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


 

Recent