2 Manon | Detox Running

Deze scene komt je vast wel bekend voor:

Je hebt je voorgenomen om een flinke run te maken, maar de avond ervoor was het ineens onverwachts gezellig. En juist die onverwachtse avonden zijn de allerbeste. Dus ondanks je goede voornemen drink je toch 1 wijntje, maar meer ook niet! Hmm…dat glaasje smaakt toch wel erg lekker. Je kan de verleiding niet weerstaan: doe er nog maar ééntje! Ineens is het laat en heb je er meer achter je kiezen dan de bedoeling was. Woepsie 🙂

Vorige week was het bij mij zo ver. Samen met een vriendinnetje zou ik even een hapje gaan eten. En voor we het wisten waren we ineens op een geweldig feest op een woonboot belandt. Gevolg: de vogels begonnen al bijna te fluiten tegen de tijd dat wij ons bedje in stapten.

The day after was minder leuk. Want, shit, ik was toch wel een beetje brak! Daar ging mijn goede voornemens, want eigenlijk had ik nul- komma-nul zin om m’n bed uit te komen. Maar ik ben streng voor mezelf, dus ik moest en zou gaan rennen. Ik had het me immers voorgenomen en dan wil ik het doen ook. Anders voel ik me de hele dag schuldig. Dus hoppakee, outfit aan, zonnebril op en gaan! En het was heerlijk! Oké, de eerste kilometer was pittiger dan normaal. En ja, ik zweette ook meer dan anders. Maar ik voelde me als herboren toen ik thuis kwam. Weer volop energie!

Een paar good-to-knows:

? Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam, dus drink voldoende voordat je de deur uit gaat.

? Take it easy! Vraag niet te veel je lichaam. Het is al klasse dat je überhaupt bent gaan rennen.

? Is rennen je toch iets te veel van het goeie? Kies dan voor yoga, wat stretchoefeningen of ga een paar baantjes zwemmen. Je zal zien dat je er van opknapt!

Oh ja, en dat je een kater kunt uitzweten blijkt toch echt een fabeltje te zijn. De reden dat je jezelf een stuk beter voelt na een run is vooral mentaal en niet zo zeer fysiek. Hardlopen stimuleert namelijk de productie van endorfine, that’s what makes you smile 🙂

Sleep jij jezelf uit bed voor een run als je brak bent of blijf je liever liggen?

?

Manon

P.S. Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent