2 Manon | Happy Camper

Ik kom net terug van een heerlijke run! En deze keer niet in m’n hometown Amsterdam, maar in de Achterhoek. Je weet wel; helemaal in het Oosten van ons land, vlakbij de Duitse grens. Daar waar Fiekes roots liggen 🙂

De komende maanden ga ik een soort van hardlooptour in binnen- en buitenland doen.  Want nu de zomer voorzichtig is begonnen ga ik bijna ieder weekend kamperen. Telkens naar een andere camping in een ander deel van Nederland. Ook heb ik nog een aantal leuke tripjes naar het buitenland voor de boeg.

Het leuke van hardlopen tijdens die tripjes vind ik de afwisseling. Thuis is het nog al eens lastig om je route uitdagend te houden. Hoe creatief je ook bent, op een gegeven moment heb je toch echt alle mogelijke routes wel gehad. Het wordt redelijk voorspelbaar, en voorspelbaarheid staat bij mij gelijk aan verveling.

Als je gaat hardlopen in een nieuwe omgeving weet je niet wat je kan verwachten. Voordat ik ga check ik eerst via google maps de omgeving. Zo maak ik in m’n hoofd alvast een denkbeeldige route. Tegen m’n vriend zeg ik wel altijd dat hij me moet komen zoeken als ik langer dan een uur weg blijf. Just in case. Ik ben namelijk een keer verdwaald in het bos en toen was m’n iPhone ook nog bijna leeg. Best scary! Hier is de Find Friends app ideaal voor. Via GPS kan je zien waar de ander op dat moment is.

Anyway, ik zet een lekkere playlist aan en start m’n run. De kilometers vliegen voorbij en m’n muziek klinkt ook ineens lekkerder dan normaal. Tussendoor stop ik af en toe even om op de kaart te checken of ik nog goed loop.

Voor mij is rennen tijdens de vakantie extra genieten. Het brengt weer helemaal de lol terug in het rennen. Niet meer het gedoe dat je precies weet hoe lang de weg nog is en wanneer de 1e bocht naar links komt. Nee, alles is nieuw en dus een verrassing.

Wat vind jij fijn aan rennen tijdens je vakantie?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

 

 

Recent