2 Manon | herfst preparations

Met de regen van de afgelopen dagen kan je wel zeggen dat de herfst nu toch echt begonnen is. Een nieuw seizoen vraag om wat aanpassingen als je gaat rennen. En met deze tips kom je ook de herfst prima rennend door:

Beat the rain
Regenkleding is waterdicht, winddicht en ademend. Omdat deze eigenschappen moeilijk te combineren zijn wordt het aanschaffen van deze kleding al snel een duur grapje. (gore-tex ). Bij de betaalbare regenkleding moet je een keuze maken tussen een ademend maar niet regenbestendig/winddicht pak of andersom. Het grote nadeel van een niet ademend pak is dat je er in gaat zweten.

Shine your light
Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker. Draag kleding of een hesje dat reflecteert. Of doe een LED-lampje om je arm. Van die kleine fietslampjes kan je ook gebruiken.

Turn down the voluwe
Mijn muziek zet ik het liefste zo hard mogelijk. Maar in het donker is het verstandig om het volume een tandje lager te zetten. Dan krijg je ook nog iets mee van wat er om je heen gebeurt.

Scared of the dark
Persoonlijk vind ik het niet prettig om in m’n uppie door een donker park te rennen. Je weet nooit wat voor weirdo’s er zich ophouden. Zoek daarom een loopmaatje voor de donkere dagen. Of neem, zoals ik, je hond mee.

Slippery
Mooi hoor die bladeren die van de boom vallen, maar het wordt wel een natte gladde bende. Om te voorkomen dat je onderuit gaat kan je schoenen met extra profiel dragen en natuurlijk je tempo een tandje lager zetten. Zeker als er een bocht aan komt met een pak bladeren. Als het buiten echt niet meer te doen is kan je als last resort altijd nog de loopband op.

Heat up
Wat je ook doet, zet je natte schoenen niet op of te dicht bij de verwarming. Dat is super slecht voor het materiaal. Wat je wel kan doen als je ze snel droog wil hebben is er een prop papier in doen waar het vocht in kan trekken.

Mojo
In de zon lopen is tien keer lekkerder dan in de regen en het donker de deur uit moeten voor een run. Plan daarom een loopwedstrijd in de winter of lente om een stok achter de deur te hebben om te trainen.

Heb jij nog goeie tips?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)


 

 

 

 

Recent