2 Manon | sporty Israël

Het is je misschien wel opgevallen dat ik vorige week zaterdag geen blog geschreven heb. Ik was namelijk op persreis. Samen met nog twee bloggers maakte ik een schitterende roadtrip langs de kust van Israël.

Toen ik vorige maand naar Canada ging moest ik m’n hardloopschoenen met pijn in m’n hart thuis laten. Deze trip konden ze weer als van ouds mee! Het opbouwen na m’n blessure gaat trouwens goed. Ik doe nog steeds veel gerichte krachttraining en inmiddels loop ik alweer een half uur pijnvrij. Zo fijn!

Anyway, weer even terug naar Israël. Wat is dat een geweldig land! Een heerlijke combinatie van bijbelse historie en alle gemakken van de hedendaagse tijd. Behalve dat bleken de Israelis ook nog eens onwijs sportief te zijn.

Hardlopen kan je prima op de wegen doen, want de mensen rijden hier voor de verandering eens een keer niet als idioten. Er is een prachtige kustlijn waarlangs je uren kunt rennen. En al helemaal tegek is Tel Aviv. I love this city! Deze stad adement sportiviteit uit. Iedere ochtend en avond rent iedereen over de boulevard om aansluitend krachttraining te doen in één van de vele open-air gym’s. Geweldig! Ook een heerlijke plek om te rennen is Yarkon Park.

Zelfs het hotel waarin ik sliep in Tel Aviv was helemaal gefocust op sporten. Op de muren in het trappenhuis zijn visuals op de muur gedrukt met allerlei verschillende fitness oefeningen. Er hangen zelfs gewichtjes onder die je kunt gebruiken.

Ook lagen er op m’n hotelkamer speciale sportkaarten. Als je de ‘morning jog’ kaart inlevert bij de receptie krijg je een compleet runners pakket mee: handdoek, flesje water, een baseball cap en een MP3 speler. Hoe cool is dat! Je begrijpt dat mijn trip niet meer stuk kon. Roadtrippen en sporten is de perfecte combinatie.

Sport jij ook zo graag als je op reis bent?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


Recent