2 Manon | Lazy holiday?

Na mijn running pauze door de hittegolf van afgelopen week heb ik het weer serieus opgepakt. Mijn programma van deze week: een heftige intervaltraining, een middellange run en een lange run. En in de sportschool heb ik ook geknald.

De dam tot damloop is de eerste wedstrijd die op m’n programma staat en natuurlijk wil ik m’n tijd van vorig jaar verbeteren. Maar voordat het zover is ga ik nog 2 keer op vakantie, dus hoe moet het nu met m’n trainingsschema? I know…wat een idioot luxe probleem 🙂

Maar toch is het qua planning een beetje lastig, want de week voor de dam tot damloop kom ik net terug van een vakantie naar Ibiza met m’n vriendinnen. Nou dan weet je het natuurlijk wel: stappen & laat naar bed #whoepsie

Hoe dan ook kom ik er niet onderuit om in m’n vakantie door te gaan met trainen (wel met mate natuurlijk). Dus mocht jij net als ik ook niet de hele vakantie op je luie kont kunnen liggen, I’ve got some tips for you:

Running

  • Route: vraag bij de receptie van je hotel of aan locals naar fijne hardlooproutes. Natuurlijk kan je zelf met je kaartje gaan lopen stoeien, maar waarom moeilijk doen als andere mensen je kunnen helpen.
  • Running crew: ben je een aantal weken in dezelfde plaats check dan of er een hardloopstore is. De wat grotere stores organiseren (net als de Nike store in Amsterdam) wekelijkse runs waar je aan mee kan doen.

Not running
Het kan gebeuren dat je vakantiebestemming niet echt geschikt is om te hardlopen. Dat had ik in Marrakech. Super balen natuurlijk, maar het belangrijkste is dat je conditie goed op pijl blijft. En daar kan je op verschillende manieren voor zorgen.

  • Fietsen: huur een mountainbike en ga lekker toeren. Zijn er bergen? Pak die lekker mee! Dan heb je gelijk een stevige workout voor je benen te pakken.
  • Zwemmen: zwemmen is een top alternatief en ook nog een heerlijk als het te warm is voor andere sporten.
  • Touwtjespringen: een springtouw is een must have, bij mij zit ie altijd in mijn koffer. Het weegt bijna niks en is maar een klein pakketje. En je kan het overal doen, bijvoorbeeld middenin je hotelkamer met de airco hoog aan.
  • Core training: besteed wat meer tijd aan coretraining. Zorg dat je van tevoren een schema met oefeningen hebt of gebruik de app van NTC.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk je mindset. Want sporten op vakantie is helemaal geen straf. Sterker nog je: je voelt je fit en zit lekkerder in je vel. En dus in je bikini 😉

Hoe pak jij het aan als je een wedstrijd hebt na je vakantie?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent