2 Manon | Nature VS City

Regelmatig ga ik een weekendje logeren bij m’n ouders. Ze wonen in een klein dorpje in de Betuwe. Je weet wel, waar onze appels en peren vandaan komen. Als ik m’n weekendtas inpak gaan daar natuurlijk altijd als eerste m’n hardloopgear in.

Rennen doe ik er graag, terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo dol ben op in de natuur hardlopen. Ik ben een cityrunner in hart en nieren. Als ik moet kiezen tussen een bos of de stad ga ik voor een route dwars door de stad. I seriously L.O.V.E. it! Maar – heel stiekem – moet ik toegeven dat ik het toch wel lekker vind om in de natuur te rennen. Want er zijn best wel wat voordelen ten opzichte van de stad.

Geen stoplichten
De meest irritante onderbreking van je run. Zit je net lekker in je flow, heb je er weer een. Al moet ik zeggen dat ik inmiddels een pro ben geworden in het omzeilen van stoplichten.

Doggies
Rio en ik rennen graag samen en dan is rennen in de natuur een stuk fijner voor zijn voetzooltjes. Hij kan lekker in het gras rennen i.p.v. op het harde asfalt, op sommige stukken kan hij zelfs los.

Geen verkeer
Tuurlijk komt er op een landweggetje ook wel eens een auto voorbij, maar het is niks vergeleken met de auto’s in een stad. Om over de fietsers en scooters nog maar te zwijgen. En ren je op het strand of in het bos heb je helemaal niks te maken met verkeer.

Frisse lucht
Hoe je het ook went of keert de kwaliteit van de lucht is in het bos of op het platte land stukken beter dan in een drukke stad. Dikke plus!

Ontspanning
Als er weinig om je heen gebeurt creëer je veel sneller rust in je hoofd. En het fijne van hardlopen is juist dat je alle dagelijkse beslommeringen vergeet.

Demping
Rennen op de zachte ondergrond van het bos of het strand is stukken fijner voor je lichaam, want de klappen worden dan grotendeels geabsorbeerd door de grond.

Zoek je een mooie route in de natuur? Check dan de website van natuurmonumenten.

Ben jij een cityrunner of ren je liever door de natuur?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)


Recent