2 Manon | Sauna hotness

Het is familieweekend! Dat is voor ons een jaarlijkse traditie. Deze keer zitten we met z’n allen in een vette vila ergens in Limburg, mét sauna! Geen traditionele sauna (Finse), maar een infraroodsauna. Ideaal voor mij! Want sinds ik oefeningen moet doen en massages heb voor het herstel van m’n runners knee heb ik iedere dag pijnlijke beenspieren. Het voelt helemaal beurs, alsof ik keihard tegen iets ben aangestoten. En voor pijnlijke spieren is de infraroodsauna een prima medicijn.

Good to knows
– Infraroodstraling dringt diep door in je lichaam, tot wel 4 cm.
– De warmte stimuleert je doorbloeding en dat is weer goed tegen spier- en gewrichtspijn.
– De infraroodstralen zuiveren je huid en afvalstoffen worden afgevoerd.
– Het helpt je lichaam ontspannen. Super goed tegen hoofdpijn en stress.
– Je zweet een stuk minder dan in een traditionele sauna.

Temperatuur
Omdat een infraroodstraling je lichaam van binnenuit opwarmt is een hele hoge temperatuur niet fijn en niet nodig. Tussen de 40° en 55° is prima.

Hoe lang
Het is een stuk minder warm dan een traditionele sauna, dus je kan er ongeveer 30 minuten in blijven.

Cooling down
Een koude douche of bad is niet goed. Want van kou gaan je spieren, de huid en je bloedvaten samentrekken. Dat verminderd de inwerking van de infraroodstraling. Een lauw/warme douche is genoeg of je laat jezelf gewoon ‘natuurlijk’ afkoelen.

Ik heb dus net lekker met een handdoek om (dat dan weer wel :-)) een beetje door de tuin gewandeld om af te koelen. En ik voel me weer als herboren. Alle afvalstoffen (lees: wijn van gisteren) er uitgezweet, een stralende huid en weer soepele spieren. Ik kan er weer tegenaan! Happy weekend girls!

Ben jij ook zo dol op de sauna?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


Recent