2 Manon | We ran Prague!

Deze week schreef Fieke al over de stad waar we instandly verliefd op werden: Praag. We hebben er een top weekend gehad! Heerlijk slenteren door de straten van het oude centrum, uren shoppen, ongelooflijk lekker gegeten en de beste wijntjes gedronken.

Maar wij gaan natuurlijk nergens heen zonder te doen wat we het liefste doen: hardlopen! Van te voren hadden we al bij locals geïnformeerd wat een fijne route zou zijn om te lopen. En eigenlijk kon het niet makkelijker, want dwars door de stad loopt de Vltava rivier. Langs de oever van die rivier ligt een prachtig pad voor voetgangers dat echt perfect is voor runners. Je hebt geen last van verkeer dat langs je raast en je kan genieten van de mooiste uitzichten.

Rennen in Praag was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Ik heb in meerdere steden in het buitenland gerend, maar hier was het veel meer ontspannen. Deze stad is namelijk niet zo chaotisch qua verkeer (super fijn!) en ligt prachtig tussen de heuvels.

De ren omstandigheden waren niet echt ideaal. Het was namelijk bloedje heet en we omdat we geen zin hadden om de wekker te zetten en te haasten werden we best wel laat wakker. Dus eigenlijk was het veel te warm voor een run. Maar met voor Fieke de marathon in Berlijn in het vooruitzicht en voor mij ook een redelijk volle renagenda wilden we toch gaan.

Dus hupsakee: een gezond ontbijt, genoeg water drinken en flink insmeren met factor 30. Ons tempo hebben we een tandje lager gezet en het ging super lekker!  Normaal ren ik altijd alleen, maar Fieke en ik hebben nu telkens samen gerend, super gezellig. Tussendoor stopten we om foto’s te maken van elkaar en de mooie uitzichten. Wat trouwens ook heel leuk is om te doen als je in Praag bent is rennen naar het stadsstrand Zlute Lazne. Vanaf waar wij zaten was het ongeveer 5 kilometer. Neem een tasje mee met bikini plus handdoek en na je run duik je gelijk de rivier in voor wat verkoeling. Lovely!

Wat was jouw mooiste renervaring in een andere stad?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)


Recent