2 Run | 56K = 56P (PART I)

56 Francien dit is jouw kilometer. Dit is jouw race. Je moest van heel ver komen. Je moest jezelf hervinden. Je worstelde om dingen alleen te doen. Maar tegen beter weten in overtrof je jezelf. Je deed iets wat in je opkwam. Je volgde je hart. En nu sta je hier. Sta? Lig, bedoel je. Je kan niet meer. Je bent kapot. Staat op. Lacht. Loopt. Huilt. Je bent vervuld. Je hebt de top van je kunnen bereikt. Zeg me nooit, maar ook nooit meer Francien dat je iets niet kunt. Als je Godverdomme (sorry) 56 kilometer kunt lopen dan kun je alles, maar dan ook echt ALLES. I f*cking made it. Dan kijk je terug op je leven en dan kijk je waar je nu staat. Waar sta je dan Francien?  Waar heb je het over? Wat ben je aan het doen?

55 Fieke dit is de mooiste kilometer. Ik kijk achterom ziet 54.99 kilometer achter me liggen. Ik moest van ver komen, daar weet jij alles van. Je deed het in New York. Ik doe het right here. Kaapstad is van jou en mij. Dankbaar ben ik als naar jou kijk. De adviezen, de ruzies, onze finish in New York, dat is vriendschap.

54 Thomas mijn coach, die me wees op deze race, met jouw adviezen en inzichten kwam ik het afgelopen jaar  letterlijk en figuurlijk verder dan ooit. Mijn benen zijn boos op je. Mijn hersenen voeren een stille oorlog met je. Maar deze race heeft alles, maar dan ook echt alles wat ik wil en meer dan dat. Ik ben misschien niet de makkelijkste om te trainen. Maar ik vind het te gek dat je me 14 weken intensief hebt bijgestaan. Je loopt hier vrijwillig naast me. Al bijna zes uur lang! Mijn dank is ontelbaar groot. BTW we zijn er bijna!

53 Papa door jou voel ik me eindelijk thuis in Amsterdam. Mijn huis is dankzij jou zo mooi geworden. Ik vind er de rust die ik soms nodig heb. Ik vind er mijn prachtige spullen en bovenal vind ik er liefde. Pap herinner je je nog de call op 3 november 2012? ‘PAAAAAAP ik loop hier, ik loop de marathon. PAAAP ik doe het in mijn eentje. Papp!’ Francien, ik versta je niet. Francien wat zeg je?’ ‘PAAP IK LOOP DE MARATHON VAN NEW YORK IN MIJN EENTJE.’ Francien dat kan toch helemaal niet, die is niet doorgegaan.’ ‘PAAAAAAP IK LOOP DE MARATHON IN MIJN EENTJE. IK BEN ER BIJNA.’ ‘Goedzo meissie!’ Pap vandaag is het 19 april 2013 en ik loop hier. ‘PAP IK LOOP DE WERELD OVER! DANKZIJ JOU EN MAMA. PAAAAAAAAAAAAAAAAAAP JE DENKT MISSCHIEN DAT IK GOED IN ZWEMMEN BEN, MAAR IK BEN PAS ECHT GOED IN HARDLOPEN!’

52 Mama kon ik nu maar met je FaceTimen, maar hier op kilometer 52 heb ik helaas geen wifi. Wat vind ik het grappig dat je me FaceTimed. ‘Francien ik heb een iPad gekocht.’ ‘ECHT?” ‘Ja echt.’ Mam wat heb je het afgelopen jaar veel voor me gedaan. Je regelt mijn zaken, omdat ik er zelf niet altijd aan toekom, je belt me altijd om te vragen of ik wil gillen. Mam op deze kilometer schreeuw ik het daarom voor je uit. ‘AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMAAAAAA, hoor je me?’

51 Martijn ‘Zie je wat ik doe, zie je wat ik doe? Ik ren een ultra marathon. Ik kan niet meer. Maar ik ga door. Godver wat is dit k*t. Wat doet dit pijn.’ Dit was de perfecte afstand voor jou geweest vanwege jouw lichaamsbouw. Zullen we deze run volgend jaar samen doen?

50 Guus op jou ben ik het meest trots, ik wist niet dat jij zover kon komen door simpelweg zo te zijn zoals jij bent. Namelijk een bijzonder fijn persoon die in staat is om de juiste beslissingen te nemen en te vechten voor hetgeen dat je wilt bereiken. Jij gaat van ons alle drie het verst komen. Okay ik win op de afstand maar jij wint op karakter. Martijn wint het op zijn brains. Maar jij wint het op allebeide fronten van ons.

49 Tim in jou vind ik altijd het vertrouwen als het even niet meer gaat. Dat kon ik al enorm waarderen, maar nu nog veel meer!

48 Annika wist jij dat ik dit kon? Ik ben er bijna, maar je kent me ik ga nog even door. Ik ben namelijk nog niet klaar. Ik moet nog acht kilometer. En dat zijn er best veel. Door jou krijg ik inzicht in de besluiten die ik neem, maar je confronteert me ook met de gevolgen van mijn keuzes. Je helpt me reflecteren als ik er even niet meer uitkom. Dat vind ik fijn, dat vind ik bijzonder. Dat vind ik een gave die je nooit mag kwijtraken.

47 Judith V.  Je hebt ooit eens gezegd ‘Francien is de enige van mijn vriendinnen waarvan ik het niet erg vind als ze maandenlang niets van zich laat horen.’ Ik weet dat jij dit niet erg vindt omdat je me kent. Je kent me beter dan ik mezelf ken. Juud ik heb trouwens om me heen gekeken tijdens deze race maar hier loopt de man van mijn dromen niet tussen.

46 Annieka met jou deel ik hele intense momenten. We maakten eigenlijk best veel mee samen. Wisten altijd een weg te vinden om dingen als de dood als luchtig te zien. Je wilskracht inspireert me enorm en brengt me tot waar ik nu ben, namelijk op kilometer 46. Het uitzicht is hier fantastisch. Ik zie alleen geen paarden. Maar die spot ik binnenkort wel weer bij jou in de wei.

45 Anne wat heb jij een mooi gezinnetje. Wat ben ik ontzettend blij voor jou. Nu ik hier op kilometer 45 loop moet ik lachen om de foto’s van Nora. Daarnaast moet ik denken aan je mooie huis. Wat heb jij dingen altijd goed onder controle en wat vind ik het fijn dat je tijd neemt om naar me te luisteren.

44 Sandra toen ik even geen huis had mocht ik bij jouw crashen. Je vond me irritant, je vond me leuk, je vond me raar. Je vind me alles. Ik vind jouw vooral een bijzonder mooi mens je hebt alles in je leven om er het mooiste van te maken. Op deze kilometer kijk terug naar ons te gekke vriendschap die niet veel woorden nodig heeft.

43 Daphne heb je misschien een Red Bull voor me? Kun je trouwens Hansen Tomas met 1000 en 1 gedachten voor me opzetten? Daphne ik kan je vertellen dat deze race pijnlijker is dan een bloedk*t. Onder het mom #dafschrijftvanzichaf wil ik graag het volgende aan je kwijt: je schrijftalent verdient een (online) podium. Jouw verhalen horen thuis in een boek. Je groeit uit tot één van Nederlands grootste schrijvers. Gelukkig weet ik dat allang.

42 Chung wat gun ik jou iemand die net zo geweldig is als jijzelf. (Gelukkig heb ik je net afgelopen zondag digitaal ten huwelijk gevraagd.) Je weet altijd alles het eerste en deelt dit gelukkig altijd met me. Je ging van scratch naar een halve marathon. Loopt tegenwoordig zelfs verder dan ik. Samen zijn we Jayz en Beyonce. Ik zie je binnenkort wel weer in de Ziggodoom. Crew love van Drake zingen we straks samen keihard mee!

41 Rosalie  Vanaf dag één volg je Fieke en mij trouw. Je comments zijn geweldig. Je blog is prachtig. Je begon samen met ons aan je hardloopavontuur en kijk waar je nu staat. Je loopt bijna iedere dag. Kortom ik en Fieke vinden je geweldig. Keep going strong babe!

40 Valerie in jou zie ik een echte power women. De Nederlandse versie van Beyonce. Is er iets dat je niet kunt? Je regelt al mijn sh*t als ik er zelf niet meer uitkom. Ik ben je eeuwig dankbaar voor alles wat je voor me hebt gedaan en nog steeds doet.

39 Joyce je maakt de mooiste foto’s van ons. Dankzij jou zijn Fieke en ik immens populair. Jij brengt ons in beeld zoals geen ander dat kan. Je legt onze emotie vast. Weet mijn signature style zelfs vast te leggen, iets met een open mond (omdat ik altijd praat als je foto’s maakt) en met mijn ogen dicht en nog steeds zie ik er dankzij jou superknap uit.

38 Anja ik haat het dat ik je zo weinig zie. Neemt niet weg dat ik elke dag wel even aan je denk. Gelukkig ga ik je heel snel weer zien. Van al mijn vriendinnen zie ik in jou degene met het meeste doorzettingsvermogen. Dat het leven niet altijd makkelijk is dat weten we allebei heel goed. Zo hebben allebei onze eigen problemen maar ook uniekheden die ons heel ver, maar ook echt heel ver gaan brengen.

37 Wout je legde me vast met je camera. Je neemt me zoals ik ben. Vind me daardoor een te gekke persoon. Hoe raarder ik doe, hoe mooier je me vindt. Je vindt me een Kwetsbare Held, dat vind ik juist van jou. Je bent eerlijk, durft keuzes te maken waar ik al heel lang mee worstel. Je doet wat je hart je ingeeft. Je gaat net als ik heel ver komen. Nog verder dan je nu al bent. Dat weet ik zeker. Samen met Pim vind ik je de mooiste ontdekking van 2013.

36 Joep je geeft me kansen waar ik zelf soms niet eens in geloof totdat ik ze mag aangrijpen en waarmaken. Je voorziet me van de juiste adviezen als ik het zelf even niet weet. Ik vind het bewonderingswaardig hoe je met iedereen omgaat. Je hebt me zelfs geleerd hoe ik op de meest aardige manier nee mag zeggen tegen dingen die ik niet wil doen of waar ik het niet mee eens ben. En dan is er nog je superknappe en lieve family die zelfs voor me kookte en iets maakte wat ik ook lust, want ik lust niet heel veel dingen zoals je weet.

35 Jelle jij bent pas een bijzonder mens. Samen met Pim besloot je me in huis te nemen. Zomaar, zonder dat je me kende. Binnen 45 minuten had ik volledig ingerichte kamer. Ik voelde me vanaf minuut één thuis. Toen ik drie maanden later mijn eigen plek vond hielp je me met verhuizen. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik BOLO maar vooral jou en Pim mis. Dus wanneer komen jullie bij me eten?

34 Don ik mocht bij jullie wonen toen ik zelf geen huis had. Je zorgde ervoor dat ik gezond ging eten. Maakte samen met je lieve vriendinnetje de beste maaltijden voor me. Nog steeds weet ik dat ik altijd welkom ben. Ik noem jullie mijn Amsterdamse papa en mama terwijl jullie jonger zijn dan ik. Voor jullie ligt een heel mooi avontuur en ik weet zeker dat het succesverhaal betreft. Bedankt voor alles wat je tot nu voor me gedaan hebt (zonder dat je weet wat dat overigens is).

33 Annemerel weet je nog dat Fiek en ik je ooit een mail hebben gestuurd toen we nog niet bestonden, maar we bijna live gingen met GL2R? Je reageerde niet. Okay dan niet, dachten we toen. Nu twee jaar verder begrijpen we heel goed waarom je niet reageerde. Ik bedoel onze email inbox loopt over en ook al willen we nog zo graag iedereen een persoonlijk antwoord geven daar komen we gewoon niet altijd aan toe. Je weet het niet, maar heel vaak ben jij mijn grootste concurrent als het op hardlopen aankomt. Volgens mij zijn we allebei strevers. Je haalt net als Fieke het beste in me naar boven. Je maakt me strijdbaar maar je inspireert me ook. Je liep New York op jouw manier en wist daardoor meer dan 8.000 euro op te halen. R.E.S.P.E.C.T.

32 Bruno 12 o’clock boy! ‘Pug (aka BRUNO), a thirteen year old boy living on a dangerous Westside block, has one goal in mind: to join the 12 O’Clock Boys; the notorious urban dirt-bike gang of Baltimore. Converging from all parts of the inner city, they invade the streets and clash with police, who are forbidden to chase the bikes for fear of endangering the public. Bruna you’re a true gangstaaaa!

31 Pim dit keer doe ik het niet half. Ik doe het helemaal en ik doe zelfs nog een stukje extra. Ik let zelfs goed op, omdat jij me liet inzien dat ik met focus en concentratie nog verder kan komen.

30 Roland hoe vaak moet ik wel niet horen dat je mijn perfecte match zou zijn. Ongeveer iedereen in mijn hardloopomgeving is hiervan overtuigd. Maar goed daarvoor noem ik je niet. Ik noem je omdat ik je oprechte passie voor het lopen waardeer. Omdat je van een beginner binnen twee jaar bent uitgegroeid tot één van dé gezichten die het hardlopen in Amsterdam vertegenwoordigt.

29 Joshua or shall I say bro? You were my imaginary friend during the New York City Marathon and here you are again. Do you f*cking believe this? You better prepare me a porched egg when i’m done with this race. BTW Tinder is not for loving its for meeting new friends like you.

28 Cristiean in New York liep je op je hardst, je ging net als ik bij kilometer 28 kapot. Toen hadden we allebei nog 14 kilometer te gaan. Nu moet ik er nog 26… Kapot? Nee nog niet. Ik zie je op 2 november aan de start.

27 Ryan waar ben je nou? Ik loop hier helemaal alleen (okay dat is niet waar, Thomas loopt naast me). Waar ben je? GVD wat heb ik het zwaar. Mag ik iets van jouw super powers gebruiken? Je liep ongetraind de marathon van Berlijn. Je liep zelfs met me mee tot het bittere eind. Je bent een held! Maar nogmaals waar ben je nou? Ik kan niet meer! Nee echt niet.

Ik ben op de helft van mijn race aanbeland. Het is zwaar, maar het wordt alleen maar zwaarder vanaf hier. Iets vertelt me dat ik de finish ga halen. Hoe? Geen idee, maar door jou weet ik dat ik het kan. Ik vind het te gek dat ik de wereld over mag rennen. Simpelweg door jou. Zonder jou stond ik hier nu niet. Ik bedank je wederom voor het mede mogelijk maken van mijn dromen en dan spreek ik ook voor Fieke. Fieke’s verhaal lees je morgen. Mijn vervolg story lees je zondag. BTW voor als het nog niet duidelijk is.

FIEKE EN IK LOPEN OP 19 APRIL 2014 DE  TWO OCEANS RACE IN KAAPSTAD, ZUID-AFRIKA.

PH by: Mariana Rocha

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent