2 run | A life filled with pain

Het leven van een sportliefhebber gaat niet over rozen… Nee, het is gevuld met pijn, hevige pijn. Pijn waardoor je liever niet uit bed stapt. Gewoon stil blijven liggen en niet bewegen is het enige wat nog enigszins verlichting biedt. En als de pijn dan na een paar dagen eindelijk verdwenen lijkt, begint alles weer van voor af aan. Het is een pijn die je vooral ervaart als je buiten de gebaande paden gaat, als je grenzen overschrijdt. En wil je beter worden, dan zul je er aan moeten geloven. Spierpijn.

De afgelopen weken is dat de story of my life. Ik heb letterlijk elke dag spierpijn gehad. Van de ene training rolde ik naar de andere en elke keer werd ik de volgende ochtend stijf wakker. Het begon allemaal de maandag van onze GirlsLove2Run Crew meeting. Volledig afgebeuld, ik had 3 dagen last. Toen ik eenmaal weer kon lopen besloot ik dat te vieren met een NTC workout. 45 minuten bikkelen met Jeannette Jenkins. Resultaat? Spierpijn… Zaterdag was dat over dus was het tijd voor een rondje hardlopen. Althans, dat dacht ik. Het veranderde in 16 km. Dat had ik al een tijdje niet meer gedaan. En je raadt het al, ik kreeg ineens ook daar spierpijn van. Toen ik zondag én maandag ook nog een bootcamp training voor m’n kiezen kreeg, werd zelfs de hond uitlaten een martelgang en sinds gister is de ellende compleet. Weer een sprint interval training. Weer spierpijn. FML!!

Gelukkig kun je er wat aan doen. 5 tips om spierpijn tegen te gaan:

Take a bath: En dan het liefst een ijsbad… Helaas niet altijd binnen hand bereik, maar je kunt ook kiezen voor een koude douche. Het zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor je minder last hebt van spierpijn. Al denk ik dat ik de voorkeur geef aan pijn;)

Drink water: Als je genoeg drinkt kan  jouw lichaam beter de slechte stoffen wegspoelen en dus ook de slechte stoffen die zorgen voor spierpijn.

Have a cup o coffee. Uit recent onderzoek blijkt dat koffie, of in ieder geval cafeïne, goed is voor je sportprestaties. Maar nou blijkt ook nog eens dat het zwarte goedje de spierpijn vermindert. Of nou ja, je voelt minder pijn, de pijn is er natuurlijk wel nog steeds;)

Eat some cherries: Overal waar ik kijk naar tips tegen spierpijn kom ik berichten tegen over kersen. Het schijnt dat de vruchtjes stofjes bevatten die de spierpijn tegen gaan. Baadt het niet dan schaadt het niet, zou ik zeggen.

A little stretching: Ok het zorgt misschien niet voor minder spierpijn, maar wel voor minder stijfheid. En die stijfheid is vaak minstens zo irritant. Ik lijk echt af en toe net een houten klaas en kan uit ervaring zeggen dat stretchen echt de enige remedie is.

Maar goed, on the bright side,  ik ben heerlijk sportief bezig. Voel me ook fit en gezond en ben dan ook nog lang niet klaar! Morgen vertrekken we voor een heftige NTC dag naar Stockholm en zondag en maandag heb ik weer een bootcamp op het programma staan. Die spierpijn blijft dus nog wel even…

?

Fieke & (Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent