2 Run | Ayo Techology

Welke dingen maken jouw run nog aangenamer? Zelf beschik ik over best veel dingen die mijn run  veraangenamen. Het leek me leuk om mijn accessoires met jou te delen. Als ik een fashionblogger was geweest dan had ik je waarschijnlijk lastig gevallen met  de inhoud van mijn tas. Nu ga ik je lastigvallen met de inhoud van mijn SPORTtas.

Let’s stay warm

Laten we beginnen met de mutsen. Als ik wederom een fashionblogger was geweest ik had ze natuurlijk beanies genoemd. Waarom draag je een muts tijdens het hardlopen Francien? Reden nummer één: gewoon omdat ik leuk en stylish (al die fashionblogger termen) voor de dag wil komen ook tijdens mijn runs. Reden nummer twee: omdat het praktisch is. Praktisch een muts die steeds van je hoofd afzakt? Ja, héél erg praktisch Francien. In de herfst en winter heb ik last van een ijshoofd (zelf bedachte term overigens). Een gigantisch koud voorhoud en rode oren. Een ijshoofd zorgt voor een vervelende hoofdpijn. Een muts vormt dan de perfecte uitvinding. Ik had ook een band kunnen dragen, maar ik vind een muts leuker staan. Alleen de vlinder muts is geen Nike muts, die is van het merk Barts.

Gear me up!

Technologie vergemakkelijkt mijn run aanzienlijk. Ik track mijn run’s met Nike+, hierbij wissel ik af tussen mijn GPS horloge, iPhone of iPod Touch. Ik verzamel niet alleen kilometers., tegenwoordig collect ik ook Fuelpoints. Wat zijn Fuelpoints? Om Fuelpoints te verzamelen heb je een Fuelband nodig. Wat is een Fualband? Met de Nike+ Fuelband kun je je dagelijkse bewegelijkheid bijhouden: je stappen worden geteld, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel Nike Fuel je hebt verdiend. Bovendien geeft het de tijd weer en is het onopvallend aanwezig. Bij de Nike+ Fuelband stel je dagelijks een doelstelling in, namelijk de hoeveelheid Nike Fuel die je wilt verdienen. Een gekleurde reeks lampjes geeft van rood naar groen aan hoe dicht je bij je doel bent. Via een app kun je je prestaties bekijken en vergelijken met je vrienden. Er is een dagelijkse en wekelijkse ranglijst in de app te zien, waarmee je ook kunt zien hoe je gepresteerd hebt ten opzichte van je friends.

Waarom ik zo uitgebreid stil sta bij deze gadget, omdat nog niet heel veel mensen in het bezit zijn van een Fuelband. Ik krijg er veel vragen over. Voornamelijk waarom ik het gebruik en waar het voor dient. Weet je wat ik fijn vind aan de Fuelband? Dat het me motiveert om nog meer te bewegen. De roltrap, daar verdien ik geen Fuelpoints mee, maar met de trap echter wel. Voor het bereiken van je dagelijkse doel heb je 24 uur de tijd, waarvan je er waarschijnlijk 6 tot 8 voldoet met slapen en stilliggen. Ik bereik mijn doel meestal tussen 22:00 uur en 00:00 uur. Soms lig in mijn bed nog te bewegen (nee niet op de manier die nu in je opkomt) om mijn doel te bereiken voordat de klok 00:00 uur slaat. Assepoester en haar glazen muiltjes zijn er niets bij. Het liefst beweeg ik met en op muziek. Ik en mijn Bose headphones gaan vaak hand in hand of moet ik zeggen oor aan oor? Misschien vraag je je af waarom ik zo’n gigantische headphone draag tijdens het rennen in plaats van oordopjes. Oordopjes vallen tijdens het rennen vaak uit mijn oren. Daarom draag ik dus liever mijn Bose headphones die heel goed op de plaats blijft zitten en mijn oren blijven lekker warm. Het enige nadeel is dat je niet echt goed meekrijgt wat er om je heen gebeurt. Vooral het verkeer merk ik minder goed op, wat soms gevaarlijke situaties oplevert.

Let’s stay fit & fly

Een springtouw, ren je daarmee? Dat heb ik weleens geprobeerd, maar dat was geen groot succes. Al springtouwend rennen door een park in Amsterdam levert verbaasde blikken op. Springen in mijn studio is er ook niet bij, want daar wordt mijn onderbuurvrouw ongelukkig van, dat kan ik begrijpen. Toch vind ik springtouwen in de zomer een fijne warming up. In de achtertuin bij mijn ouders heb ik genoeg privacy om lekker te springen, zonder dat ik daarbij iemand stoor. Ik zoek alleen nog een geschikt plekje in Amsterdam om te springen. Maar als het goed is ben ik vanaf in maart in het bezit van een klein tuintje! Hopelijk kan ik daar ook in alle rust springen tot ik erbij neerval. Meestal heb ik mijn iPhone of iPod Touch in mijn hand, maar dat is met rennen helemaal niet handig. Daarom maak ik af en toe ook gebruik van mijn Bose Reebok armband. Op deze manier kan ik nog steeds mijn telefoon gemakkelijk bedienen terwijl ik ren. Er is ook een vakje voor je sleutel en / of pasje gemaakt. Die had ik een half jaar geleden moeten hebben toen ik mijn steutels verloor tijdens een run op de late avond. Waardoor ik gezellig een nachtje buiten mocht doorbrengen. De Spibelt gebruik ik bij het lopen van lange afstanden, want dan voldoen een armband, telefoon, headphones, Nike+ en muziek niet. Bij 15 kilometer of meer vind ik het heerlijk om energiesnoepjes (gelletjes krijg ik niet weg), sleutels, kleingeld en pleisters (just in case) op zak te hebben. Past dat allemaal daarin? Ja, want het zakje is elastisch doch stevig. Van hardlopen krijg je dorst, daarom neem ik vaak mijn Bobble mee, deze is zelfs vaatwasbestendig en speciaal gemaakt voor sporters. Ik vind het ‘em niet alleen heel handig, maar ik vind het er ook heel cool uitzien. Opvallen, daar ben ik normaal gesproken al heel erg goed in, maar dankzij mijn fietsledlampje en ledlampjesarmband kan geen automobilist mij meer over het hoofd zien (let’s hope so).

Moving billboard

Wauw dat zijn eigenlijk heel veel producten! Best aardig dat ik gratis reclame voor ze maak!  Toch jammer dat ik daar dan weer niet voor betaald word. Maar zo ben ik en dit zijn toch echt de producten die ik gebruik om mijn run te veraangenamen.

Welke dingen gebruik jij allemaal om je run nog leuker, beter en sneller te maken?

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent