2 Run | Burn baby burn

Mijn favoriete seizoen? Absoluut fall. Why? Als ik door het Vondelpark loop en de zon schijnt geniet ik enorm van het herfstdecor. Van groen, naar geel, naar oranje, naar bruin. Heb je gisteren gerend? Dan weet je precies wat ik bedoel. De gym raak ik voorlopig nog even niet aan. Dat komt wel weer als het echt te hard regent of te koud wordt.

Tijdens de herfst ben ik topfit, dit komt omdat ik mijn gewone runs afwissel met races. Waardoor mijn conditie in topvorm is. Om mijn runs extra kracht bij te zetten verhoog ik de intensiteit door mijn trainingen zwaarder te maken.

Hill repeats: ga opzoek naar een respectievelijke heuvel. Ja ik weet dat ze lastig te vinden zijn hier in Nederland, maar ze zijn er toch echt. Fiek en ik zijn fan van de heuvel in het Amsterdamse Bos. We gaan deze week voor een run van 30 minuten, waarbij de gehele run bestaat uit het op- en neer lopen van diezelfde heuvel. Bij zo’n run verbrand je 376 calorieën. Dat is niet mis, toch? Dat zijn toch 106 extra calorieën in vergelijking met een normale run.

Sprint to that mailbox: je snelheid verhogen of intervals zijn een goede manier om je belly fat te verbranden, maar het is ook dé manier om meer calorieën te verbranden. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen verbrand je tijdens een normale run van 30 minuten gemiddeld 270 calorieën. Als je om de twee minuten gaat voor een sprint van één minuut verbrand je gemiddeld 302 calorieën – dat zijn er 32 extra.

Search out natural obstacles: op de hardloopband heb je de luxe dat je pace een soort van bepaald wordt en dat de band meegeeft bij iedere stap die je zet. Als je buiten rent heb je die luxe niet. Maak je beenspieren sterker door voor afwisseling te gaan. Kies voor een zachte ondergrond, of ga voor een trailrun (lopen door ondiepe beekjes, modderige ondergronden), of spring door en over plassen. Gebruik bosjes als je hordes. Je verbrandt op deze manier niet alleen meer calorieën, maar je blijft ook nog eens weg van een saaie run.

Ga jij vandaag voor de verbranding van die extra 150 calorieën?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent