2 Run | Crashtest #1: New Balance

Girls vanaf nu gaan we hardloopschoenen in de crashtest gooien. Waarom? Omdat we steeds vaker vragen krijgen over de schoenen waarop we hardlopen. Eigenlijk is het best raar dat we daar nog niet eerder aan gedacht hebben. We kunnen de shoes tegen de muur aan gooien of in de diepvries zetten om te kijken of ze het overleven, maar dat doe je normaal gesproken ook niet met je hardloopschoenen. Toch gaan we ze wel testen op onze eigen Girls Love 2 Run manier. Past de schoen bij onze outfit, is het een blikvanger of issie niet om aan te zien? Vandaag onderwerpen we 2 New Balance schoenen aan de test. Fieke als eerste haar nieuwste aanwinst, de New Balance W890 aan de crashtest. Daarna test Francien haar New Balance 1080V3.

What is it?
De New Balance W890 is een lichtgewicht trainingsschoen die tussen de traditionele schoenen en de echte barefoot shoes zoals de Nike Free’s en New Balance Minimus inzit. Je voelt je ‘closer to the road’. Er zit weinig verschil tussen voorvoet en hiel, namelijk 8mm in plaats van de traditionele 12mm. De schoen is lekker licht, ik ben benieuwd! Let’s go for a testrun. 😉

Looking good?
De schoen is knalroze en dat vind ik echt leuk! Door die fijne felle kleur trekt de schoen de aandacht. En ja, daar houden we van;) Daarbij lijken niet eens een beetje op de oude hardloopschoenen waar ik 4 jaar geleden op liep (saaie, wit-grijze). En aangezien dat mijn belangrijkste streven is, (daar mag mijn schoen echt NOOIT meer op lijken) is ie al snel geslaagd!

How is the fit?
Mijn maat, 38,5, klopt gewoon. En dat is fijn. Het is bij een nieuw merk namelijk altijd maar de vraag of ze ook daadwerkelijk passen. Eigenwijs als ik ben heb ik daardoor al een aantal schoenen in de verkeerde maat in mijn kast staan;) De schoen zit zeker lekker, m’n hiel voelt stevig op z’n plek en ook m’n enkels krijgen genoeg ondersteuning (niet onbelangrijk na mijn laatste blessure). Een minpuntje? Ze zijn een beetje breed aan de voorkant. Voor mijn smalle voetjes moet  ik daardoor de veters echt goed strak trekken.

Comfort, yes or no?
De schoen is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Adidas Boost of Nike Flyknit en je voelt dan ook dat je meer ondersteuning krijgt dan bij bijvoorbeeld Nike Free’s. Het verschil? Ze zijn minder soepel, dus iets stijver. Maar laat dit nou juist zorgen voor stabiliteit en ondersteuning. Het was in het begin wennen, maar je voelt de schoen zijn werk doen en dat werd na een tijdje rennen eigenlijk steeds fijner!

What’s their purpose?
Deze schoen is een echte trainingsschoen. En ook al kun je er ook wedstrijden mee lopen, nog snel ook waarschijnlijk, een marathon zou ik er niet op doen. Maar 10 k? Geen probleem!

The running experience?
Ik heb er nu 2 keer op gelopen en het was in het begin, zoals ik al zei, even wennen. Maar na een tijdje begreep ik de schoen en de schoen mij en sindsdien ben ik gewoon fan!

Styling
Het laatste, maar zeker niet minst belangrijke punt. De styling. Passen ze ergens bij? En zo ja, waarbij dan. Zoals ik al aangaf, en zoals je kunt zien op de foto’s, ze zijn lekker roze. En hoewel het de ultieme meisjes kleur is, ontbreekt deze kleur een beetje in mijn kast. Toch vond ik iets wat er perfect bijpaste. Mijn H&M runningshorts hebben namelijk exact de zelfde kleur roze. Je begrijpt, dat was een fijne ontdekking.

Is Francien van haar Nike-geloof af te brengen? Durft ze vreemd te gaan? Ja hoor dat durft ze wel!

What is it?? Ik mag de New Balance 1080V3 (deze schoen verdient naar mijn mening hippere naam) uitproberen. Volgens critici ‘een no-nonsense schoen voor lange afstanden met een goede demping.’ Oké nu maak je me nieuwsgierig. Gaat deze schoen daadwerkelijk een plekje veroveren in mijn schoenenkast?

Looking good?? Op mijn sokken (ja echt) fiets ik naar het Vondelpark. Niet wetende welke schoen Fieke precies voor me meebrengt. In haar handen zie ik een kleurexplosie. Ik ben aangenaam verrast. Ik vind New Balance running shoes normaal gesproken een beetje suf, maar dat kan ik van deze schoen absoluut niet zeggen. Als ik dit had geweten had ik natuurlijk gezocht naar een passende outfit. Nu zie ik eruit als een wandelde regenboog.

How is the fit? ?Maat 39 omsluit perfect mijn voet. Het is een stevige schoen en ik vind ‘em vergelijkbaar met mijn Nike Vomero (op deze schoen trainde ik voor de marathon). De schoen is net als de Nike Vomero wat breder en lomper. Dat heb ik ook wel nodig als ik weer ga trainen voor een marathon.

Comfort, yes or no? ?De afgelopen tijd heb ik vooral op hele lichte schoenen gelopen die totaal niet passen bij mijn loopstijl, puur vanwege uiterlijk vertoon. Maar om eerlijk te zijn hoor ik meer op een schoen te lopen zoals deze. Toch moet ik weer even wennen aan de stevigheid van de schoen. De schoen geeft goed mee, maar mijn voet komt ietwat hard op de grond terecht. Dat ligt aan mijn looptechniek, die is momenteel nog niet optimaal. Het valt me op dat de schoen heel licht is, wat ik juist niet verwachtte. Dit merk ik vooral als ik in volle sprint ben, ik vlieg bijna.

What’s their purpose?? Dit zou maar zo eens de schoen kunnen zijn waarop ik ga trainen voor marathon. De schoen biedt me namelijk de stevigheid die ik nodig heb om blessure vrij te kunnen lopen.

The running experience?? Sprinten, joggen, lopen, rennen het gaat allemaal prima op deze schoen.

Styling Deze schoen heeft niet veel nodig, het is een echte eyecatcher.. De volgende keer trek ik een simpele basic outfit aan, zodat alle aandacht uitgaat naar de schoen.


?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

http://www.ad-skills.nl/openx/live/www/delivery/ck.php?bannerid=2347

Recent