2 run | it sucks

Ik haat geblesseerd zijn. Ik HAAT het echt. Zo erg dat ik bijna elke dag weer kijk of het al over is. En elke keer als dan blijkt dat ik het toch nog voel en dus de verstandige moet zijn, haat ik alles nog meer! Je snapt dat dit niet de vrolijkste blogpost ooit aan het worden is. Ik zal m’n best doen om er nog een positieve draai aan te geven aan het eind;)

In Barcelona ging ik door m’n enkel. Niet m’n linker, zoals de vorige keer, maar m’n rechter moest het dit keer ontgelden. Bij normale mensen met normale enkels is het helemaal niet erg als je er een keer doorheen gaat. Maar bij mij betekent het bijna altijd #$%^. Zo ook deze keer. Thuis uit Barcelona stond er in het weekend gelijk weer een wedstrijd op het programma. M’n moeder en broertje deden ook mee en we hadden bedacht er een echte Knüppe aangelegenheid van te maken. Nou mooi niet dus. Ik besloot dus maar weer een paar dagen rust in te lassen. Mijn lievelingsding op aarde, rust. Tot gister. Ik dacht “en nu moet het maar eens over zijn” trok m’n schoenen aan en vertrok naar het park. Ik rende welgeteld 100m met een vertrokken hoofd en moest toen alweer opgeven. M’n Nike app zei nog net niet: “your records stood no chance, you’ve just ran your shortest run”. Nog even rustig heen en weer gedribbeld over een zandweggetje en toen maar weer rechtsomkeert gemaakt.

Moraal van dit verhaal. Ik ben er klaar mee! Ik wil niet meer hoeven afwachten of ik pijn heb of niet. Ik wil gewoon trainen, hardlopen, bewegen! De komende week zit hardlopen er echt even niet in. Maar hoe zorg je er dan voor dat je conditie een beetje op peil blijft en niet afzakt naar standje 0. Nou dat heb ik dus even opgezocht.

  • Fietsen: Een stuk minder blessuregevoelig en een super goede manier om toch je conditie goed te houden. Nou fiets ik sowieso iedere dag ongeveer een halfuur in een flink tempo, maar daar is dan alles ook wel mee gezegd.
  • Zwemmen: Ook zo’n manier om je conditie op niveau te houden. Alleen mag ik dan weer alleen maar schoolslag, omdat crawl weer teveel druk op het pootje uitoefent. Super leuk… Moet ik ineens naar een zwembad;)
  • Krachttraining: Dat vind ik sowieso al super lekker om te doen, maar ik merkte dat ik te chagrijnig was om een goed alternatief voor mijn zin in hardlopen te vinden. Ik ga dus maar weer de gewichten en videos tevoorschijn halen.
  • Lokale kracht: Mijn enkels moeten sterker worden en gelukkig zijn daar oefeningen voor. Hier las ik er al een paar en ook de fysio heeft me bij m’n vorige blessure een aantal oefeningen meegegeven.

Daarnaast ben ik voor het eerst sinds jaren weer heel serieus over iets wat ik eigenlijk verafschuw. De sportschool. Het kan me namelijk in tijden van blessure wel heel goed helpen en dus ben ik aan het nadenken. Ik houd je op de hoogte;)

Wat doe jij tijdens een blessure? 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent