2 Run | Looking for trends

Hardlopen op zich maakt Frans en mij eigenlijk altijd al wel blij, maar ook binnen het hardlopen zijn er een aantal dingen waar we extra blij van worden. Trends die de afgelopen jaren en the years to come onze hobby (sufste woord ooit!) steeds leuker hebben gemaakt. Ik deel een paar van de, wat mij betreft, belangrijkste. En ben ook benieuwd naar wat jou is opgevallen natuurlijk!

More girls
Steeds meer meiden ontdekken hardlopen. Vinden wij super leuk natuurlijk. Hoe meer meiden die lopen, hoe meer Girls Love 2 Run, toch? In het Vondelpark, maar eigenlijk op alle rondjes, kom je superveel meiden tegen. Rotterdam bijvoorbeeld;) En dat is echt heel leuk. Het is dan ook een top-sport. Je kan het altijd en overal doen, alles wat je nodig hebt zijn je schoenen en je kleding, je kunt samen of alleen, lang of kort, als hoofdtraining of naast je teamsport.

Colorful
Het ligt vast aan het feit dat het lente is, bijna zomer zelfs, maar mijn hele hardloopverzameling bestaat uit kleur. Van schoenen in alle neon kleuren die er zijn, tot knalgroene short met knaloranje top. En ja, ook daar word ik blij van…  En het is niet alleen kleur. Ook patroontjes. Ik heb een short en jasje die helemaal uit bloemen bestaan, tops met figuren en dan het liefst nog in de meest bizarre kleurcombinaties.

Daily wear
Sportkleding hoef je niet meer alleen maar te dragen tijdens het sporten! Het kan nu ook gewoon aan je dagelijkse outfit worden toegevoegd. Nike Free’s onder je spijkerbroek, geen probleem. Tights met print in plaats van je jeans, kan allemaal. Een oversized sport  t-shirt met hakken eronder, hoezo niet? Het is nu dus echt niet meer erg dat m’n sportkleding het grootste gedeelte van m’n kast inneemt. (ik moet alleen veeeel wassen).

Healthy life
De hele Westerse wereld kampt met overgewicht. Ik las gister ergens dat in Amerika de teller al op 60% staat! Meer dan de helft is daar dus te dik. Daarom is het des te beter dat er steeds meer focus komt te liggen op gezond leven. In de staat waar mijn huis staat zijn in de afgelopen 3 maanden dan ook 3 biologische, gezonde, bewuste winkels opengegaan. Geen slechte trend. Zeker niet als het ook nog eens veel lekkerder blijkt te zijn dan de crap die ik normaal nog wel eens naar binnen stop. Al betekent dat niet dat ik nu alleen nog maar gezond eet. Ik vind het veel te moeilijk en ik vind alles gewoon veel te lekker, maar ik doe m’n best en het lukt aardig;)

Strong is the new…
Mijn favoriet! We hoeven ons niet meer te houden aan de lichamen van de modellen. Niet dat ik dat ooit als optie had gezien. Al is het alleen maar omdat ik weet dat sommige dingen gewoon niet gaan gebeuren en een vrouw toch best een beetje shapes mag hebben. Maar ik zie duidelijk een verschuiving van supersupersuperdun, naar powervrouwen met een sterk, fit en gezond lichaam. En dat vind ik fijn! Kijk, een Doutzen hoef ik niet te worden, maar het geeft zo’n heerlijk gevoel om fit te zijn en conditie te hebben dat ik me helemaal aansluit bij: Strong is the new skinny.

Wat is jouw favoriete trend?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent