2 Run | Mind over miles

De marathontraining is gestart. Weliswaar zonder trainingsschema. Deze valt volgende week op onze deurmat. De afgelopen week stond Fieke op de hardloopband en was ze te vinden in het Westerpark voor een interval training. Zelf stond ik op de treadmill, deed ik een interval training met Pim van Sportstudio 79 en de volgende dag ging ik intervallen met de Running Junkies.

Het dringt nog niet tot me door dat ik over drie maanden weer 42 kilometer loop. Fysiek kan ik trainen, alleen mentaal ben ik er nog niet helemaal klaar voor. Ondanks dat het mijn tweede marathon gaat worden, ligt de druk voor mij nu hoger dan toen voor de eerste keer. Uitlopen is mijn doel niet meer. Dit keer ga ik voor het neerzetten van een nieuw Personal Best van 3:50,00. Alleen het idee dat ik binnen drie maanden meer dan 20 minuten sneller een marathon wil uitlopen, blokkeert mij tegelijkertijd ook. Het is een nieuw soort druk waarmee ik moeite heb om op dit moment mee om te gaan.

In tegenstelling tot de vorige keer zal ik mij dit keer meer moeten uitdagen. Ik zal mijn lichaam meer moeten pushen om dieper te gaan. Ik weet dat ik op een zeker tempo de marathon kan uitlopen. In Berlijn zal dit alleen heel anders zijn. Ditmaal zal ik mijn pijngrens moeten opzoeken en uit mijn comfortzone moeten treden. Dat voelt heel erg eng, omdat ik zometeen harder zal moeten starten. Harder zal moeten lopen voor een langere tijd dan ik ooit heb gedaan. Wetende dat je een marathon niet op karakter uitloopt maakt het daardoor ook als een soort van gok. Het is voor mij nog moeilijk om in te schatten hoe mijn lichaam zal reageren op dat tempo na 30-35 kilometer. Dit soort hersenspinsels zullen nog wel af en toe passeren en er zal altijd enige onzekerheid blijven bestaan voordat het eenmaal zover is. Het enige wat ik vanaf nu kan doen, is keihard trainen en vertrouwen op het trainingsschema. Goed eten, voldoende slapen en alles geven dat ik heb.

 Wat is jouw trainingsdoel voor het komende hardloopseizoen? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent