2 Run | Summer starts

Ik zie je voor het eerst. Al maanden loop ik dit rondje, ik ken inmiddels de gezichten en weet van iedereen welke snelheid en afstand ie loopt. Maar jou heb ik nog nooit eerder gezien. Ik bedenk me hoe dat kan. Twee dagen later loop ik weer. En ja hoor, ik kom je weer tegen. Ik snap er niets van. Hoe kan het dat ik je nou nog nooit eerder tegen ben gekomen.

Het is weer zover. De zomer komt eraan en heel Nederland vindt zijn weg naar buiten. Iedereen ontwaakt uit zijn winterslaap. Ik vind het altijd mooi om te zien. Waar ik in februari nog in mijn eentje door het Vondelpark of langs de Amstel liep is het nu een drukte van jewelste. Skeelers, loopschoenen, fietsen, alles wordt uit de kast getrokken. Frans en ik noemen ze “Mooi Weer Lopers”. En nee, daar is niets mis mee… Het is een juist een kans. Een kans om nu eens écht te beginnen met hardlopen. Al je eerdere pogingen te na, dit keer gaat het lukken. Het enige wat je nodig hebt is de juiste motivatie en een dosis doorzettingsvermogen. Oh en een doel. Een doel is altijd handig.

Wat nu belangrijk is is dat je je liefde voor sporten rustig opbouwt. Welke sport je ook kiest -maar voor hardlopen geldt het zeker- te hard van stapel lopen is nooit goed. Je riskeert echt overbelasting en zo ook blessures. Daarbij is waar je ineens heel veel tijd in stopt ook iets wat altijd als tijdrovend blijft gelden. Als je wil beginnen, begin dan rustig! Gewoon met een paar rondjes kijken wat je in je hebt. 3 keer per week is meer dan genoeg. Denk alleen niet gelijk dat je 10km achter elkaar kunt rennen. Dan is teleurstelling gegarandeerd. Het hangt natuurlijk af van je sportieve achtergrond, maar in het algemeen geldt dat je elke sport even moet oefenen. Zelfs iets wat zo makkelijk lijkt als rennen.

Als je jezelf de tijd geeft om het te ‘leren’ zul je zien dat je snel genoeg niets anders meer wil dan sporten. En ga je misschien zelfs wel de zomer van 2015 halen. Hoe fijn zou dat zijn! Want onthou goed: Summer bodies are made in winter;)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent