2 Run | the great outdoors

Ok het is officieel. De lente is begonnen en dat betekent automatisch dat de zomer niet ver weg meer is (ik kan echt niet wachen). Dan kan het zijn dat je een beetje in de stress schiet. “holy F nu al! Ik ben nog niet klaar voor blote benen en bikini’s”. Je kunt dan natuurlijk in sneltreinvaart naar de gym rennen om een nieuw jaarabonnement af te sluiten, maar laten we eerlijk zijn… Het is eigenlijk weggegooid geld (jep ik heb hier ervaring mee).

Moet je dan alles gewoon maar laten voor wat het is? Nee, natuurlijk niet. De oplossing ligt buiten! Ik las vandaag een artikel over de voordelen van buiten sporten ten opzichte van de gym.

Ten eerste is er natuurlijk het voordeel van de extra vitamine D boost die je krijgt van het lentezonnetje. En zo ben je gelijk wat meer klaar voor korte jurkjes met je bruine benen. Maar er zijn ook nog eens gewoon échte gezondheidsvoordelen. Uit onderzoek blijkt dat buiten sporten wordt geassocieerd met minder spanning, verwarring, boosheid en depressie in vergelijking met binnen activiteiten. Daarnaast blijkt ook nog dat het goed is voor je humeur en zelfvertrouwen. Niet alleen het binnen of buiten sporten maakt een verschil. Ook de buiten omgeving is van belang. Een stad heeft weer minder positieve effecten dan een landelijke, groene omgeving.

Je bent eerder geneigd buitensporten vol te houden. Dat je nooit naar de sportschool gaat hoeft dan dus niet te betekenen dat je het buiten ook niet doet. Daarnaast zorgt de frisse lucht voor een extra dosis energie. Uit onderzoek blijkt dat 20 minuten al net zo’n boost geeft als een kop koffie. Oh en buiten zijn schijnt ook nog overgewicht tegen te gaan…

Have I made my point?? Go outside!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent